banner311

ATSO'nun olağan meclis toplantısı

- ATSO Başkanı Çetin: - "TBMM aylardır kapalı, yasa çıkmıyor. Hükümet düzeyinde ekonomiye dönük yeni kararlar alınmıyor. Elbette bu durum tüm iş dünyasını etkiliyor" - "Görüyoruz ki siyasi liderlerin çıktığı televizyon programlarının ratingleri, bırakın futbol maçlarını, şarkı yarışmalarına, dizilere bile yetişememektedir"

ATSO'nun olağan meclis toplantısı

- ATSO Başkanı Çetin: - "TBMM aylardır kapalı, yasa çıkmıyor. Hükümet düzeyinde ekonomiye dönük yeni kararlar alınmıyor. Elbette bu durum tüm iş dünyasını etkiliyor" - "Görüyoruz ki siyasi liderlerin çıktığı televizyon programlarının ratingleri, bırakın futbol maçlarını, şarkı yarışmalarına, dizilere bile yetişememektedir"

29 Eylül 2015 Salı 12:12
ATSO'nun olağan meclis toplantısı

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, TBMM'nin aylardır kapalı olduğunu ve yasa çıkmadığını, hükümet düzeyinde ekonomiye dönük yeni kararlar alınamadığını belirterek, "Elbette bu durum tüm iş dünyasını etkiliyor" dedi.

ATSO'nun eylül ayı olağan meclis toplantısı, İzzet Bayar başkanlığında gerçekleştirildi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin, toplantıda, seçim ve hükümetin kurulamaması nedeniyle TBMM'nin aylardır çalışmadığını söyledi.

TBMM'de yasa çıkmadığını, hükümet düzeyinde ekonomiye dönük yeni kararların alınamadığını ifade eden Çetin, "Elbette bu durum tüm iş dünyasını etkiliyor. Terör, seçim, belirsizlik ortamında ekonomiye zaten sıra gelmiyor. Tarımın, ticaretin, turizmin, sanayinin, işçinin sorunlarını, işsizliği konuşacak bir ortam yok" diye konuştu.

Medyada bile ülke sorunlarının yeterince konuşulmadığını ve yazılmadığını iddia eden Çetin, "Normal bir ülkede televizyonlarda bu kadar dizi, evlendirme programı olamaz. Çin Devlet Başkanı bir haftadır ABD'de Türkiye'de ayrıntılı haber yok. Alman otomotiv devi ABD ve Avrupa'da sorun yaşıyor. Bizde konuşan yok. Dünyaya uzaylılar gelse 'bize ne' deyip geçeceğiz. Dünyayı izlemeyen, kendi içine kapanmış bir ülke havasındayız" dedi.

- Siyasette uzlaşmanın önemi

Seçim sürecinin bitmeden devam ettiğini kaydeden Çetin, milletvekili adaylarına başarılar diledi. Seçimin ülkeye huzur, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden Çetin, "Daha önce de söyledim, bir kez daha söylüyorum; uzlaşma kültürü gelişmedikçe demokrasimiz güçlenemez ve sandık sonucu tek başına bu uzlaşmayı sağlamaz. Seçim sonucu beklenmeden, herkesin siyasi uzlaşmaya kapıları açık tutması gerektiğine inanıyor ve bunu ümit ediyorum" diye konuştu.

Terör ve Suriye'deki durum karşısında Türkiye siyasetinde gerçek bir uzlaşmanın olmasının ayrı bir önem kazandığını vurgulayan Çetin, devlet hakimiyetini her yerde tesis etmek, eline silah alanı etkisiz hale getirmek ama bu arada soruna etnik çatışma görüntüsü vermemeye dikkat etmek gerektiğini söyledi.

Siyasette uzlaşma olmaz, siyasi partiler birlik olmaz, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri güçlü biçimde korunmazsa sorunların çözülemeyeceğini vurgulayan Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ancak görüyoruz ki siyasi liderlerin çıktığı televizyon programlarının ratingleri, bırakın futbol maçlarını, şarkı yarışmalarına, dizilere bile yetişememektedir. Siyasi liderler dışında da zaten konuşan kalmamıştır. Bu ortam nedeniyle Türkiye'de son zamanda şiddet kültürünün de geliştiğine herkes dikkat etmelidir. Sosyal medyada bir haber yayılıyor, insanlar galeyana gelip oraya buraya saldırmaya başlıyor, gazeteler taşlanıyor. Bu şiddet kültürü gelişirse yarın nereye varacağını kimse hesap edemez. Bu nedenle terörü lanetleme, haklı tepkiyi ortaya koymayla şiddet kültürünü birbirine karıştırmayalım."

- Antalyalı firmalara yurtdışına açılma tavsiyesi

Türkiye'nin uluslararası müteahhitlik hizmetlerinde Çin'den sonra dünya ikincisi olduğunu ve Türk firmalarının Rusya'dan Afrika'ya milyarlarca dolarlık inşaatlar yaptığını kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalyalı iş adamlarının da mutlaka dışarıya açılmaları gerektiğini bildirdi.

Çetin, "Antalya'da artık tarım ve sanayi için arazi sorunu başladı. Bu nedenle önce arazinin ucuz olduğu yakın iller, sonra da arazi ve iş gücünün ucuz olduğu ülkeler hedeflenmelidir. Doğu Avrupa ülkelerinde, kuzey Afrika ülkelerinde halen fırsatlar var" diye konuştu.

Türkiye'ye yerleşmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının yaşadığı bürokratik sorunlara da değinen Çetin, yabancıların yıllarca oturma izni alma konusunda sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Antalya'da yerleşmiş on binlerce yabancı ülke vatandaşı bulunduğunu ve bazen bürokrasi nedeniyle pişman olduklarını kaydetti. Çetin, "İlgili kurumların bu konuda daha duyarlı davranmaları gerekiyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.