Proje, özellikle gençler arasında sanat yoluyla farkındalık yaratmayı hedefliyor.
MTSO, günümüzün en büyük tehditlerinden biri haline gelen uyuşturucu, alkol, sigara ve online kumar bağımlılığına karşı duyarlılığı artırmak için harekete geçti. "Beynimdeki Güç" adlı tiyatro oyunu, konunun uzmanları ve ilgili kurumların görüşleriyle şekillendi. İlk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Mersin Şubesi, narkotik görevlileri ve çocuk psikiyatristlerinin katılımıyla sahnelenen oyun, ardından kent protokolüne sunuldu.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, proje hakkında yaptığı konuşmada, insanın en büyük değer olduğunu ve geleceğin teminatı olan gençlerin korunması gerektiğini vurguladı. Çakır, bağımlılıkla mücadelede sanatın iyileştirici gücüne inandıklarını belirterek, oyunla farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Her gösterimin ardından, gençlerin bilinçli bireyler olarak yetişmesi için umut tohumları ekileceğini dile getirdi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, bağımlılıkların yalnızca olumsuzluklara değil, aynı zamanda insanlara bağlanma gibi olumlu yönlere de sahip olabileceğini belirterek ailelerin çocuklarına güçlü bir iletişimle örnek olmaları gerektiğinin altını çizdi. Durmuş, "Bir şeye bağlanacaksak, birbirimize bağlanalım" diyerek başarılı nesiller yetiştirilmesini temenni etti.
Proje, 65 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflerken, MTSO ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çabalarıyla, gençlerin sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak toplumda yer edinmesi amaçlanıyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi