banner308

Aile ve İrşad Bürosu 23 Çifti Barıştırdı

Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, 8 ay önce açtıkları Aile ve İrşad Bürosu'nun 23 çifti bir araya getirerek barıştırmayı başardığını söyledi.

Aile ve İrşad Bürosu 23 Çifti Barıştırdı

Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, 8 ay önce açtıkları Aile ve İrşad Bürosu'nun 23 çifti bir araya getirerek barıştırmayı başardığını söyledi.

15 Haziran 2013 Cumartesi 10:41
Aile ve İrşad Bürosu 23 Çifti Barıştırdı

İlçe merkezindeki yoğun hareketliliğin olduğu Cumhuriyet Meydanı'nda açılan Aile ve İrşad Bürosu'nun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, "Herhangi bir sıkıntıda ya da dini anlamda oluşacak bir soruya cevap bulunması noktasında vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla ilçe merkezine Aile ve İrşad Bürosu açmayı uygun bulduk. Erdemli'de de böylesine önemli bir proje hayat buldu ve 8 aydır da sürdürülüyor. Müftülüğümüz tarafından verilen bu hizmetlerden halkımızın en iyi şekilde faydalanmasını istiyoruz" dedi.



Aileden daha ciddi bir kurumun olmadığının altını çizen Türkmenoğlu, "Burada insanlar neyi problem olarak görüyor? Bizim ise müftülük olarak bu problemlere çözümümüz ne olabilir'Katkımız ne olabilir' Bu harita bizim için çok önemli ve ileride yapılabilecek hizmetleri belirleme açısından da elde edilen bilgiler önemli. Aile ve İrşad Bürosu açıldıktan sonra sevindirici bir olay var. Bu büro açıldıktan sonra 23 sıkıntı çeken çifti barıştırdık, bir araya getirdik. Bizim için bu çok büyük bir başarı" diye konuştu.



Vatandaşların çekinmeden kendilerine her türlü soruyu yöneltebileceğini ifade eden Türkmenoğlu "Bize başvuranların sordukları soru dahil bizimle beraber mezara kadar gider. Biz kimseye ismini sormayız, sen kimsin? Demeyiz. Şayet eşler arasında bir ayrılık durumu var ise eşlerle görüşüyoruz. Eşleri dinliyoruz ve dini nasihatte bulunuyoruz. Temelinde de aile yapısının bütünlüğünü korumaya çalışıyoruz. İddialı olacak ama şuan bize gelip de problemini çözemediğimiz yalnızca birkaç aile var. Bir iki saatlik bir terapiyle, psikolojik destekle ailelerin birçoğu buradan mutlu ayrılıyor. Biz bir anlamda insanlara psikolojik rehberlik yapıyoruz, dini danışmanlık yapıyoruz. İnsanları dinleyerek onların rahatlamalarını sağlıyoruz. Dinin onlara mesajını söylüyoruz, dinin mesajını doğru olarak anlatıyoruz" dedi.



Düğün mevsimi dolayısıyla gençlere de seslenen Türkmenoğlu, "Evlilik düşüncesinde olan kardeşlerimiz şu bilinçte olsunlar, onlar aslında dünyanın en ciddi kurumunu kuruyorlar. Emin olun aileden daha ciddi bir kurum yok. Ailemizi sıkıntıya sokacak, huzurunu bozacak her türlü halden uzak durmak gerekiyor. Evlilikte rahmet vardır, evlilikte bereket vardır. Her şeyden önce Rabbimizin rızasını kazanma vardır. Her zaman ilkbahar, yaz yaşanmıyor, mevsimler içinde sonbahar ve kış da var. Bu insani ilişkilerde de böyledir. Dolayısıyla evlilik aşamasında olsun, nişanlılık döneminde olsun veya evlenen çiftlerin karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olmak için Aile ve İrşad Büroları'nda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hizmet vermekteyiz" diye konuştu.



Çiftlerin birbirlerinin kıymetini iyi bilmesi gerektiğine de değinen Türkmenoğlu, "Şunu da ifade etmek istiyorum ki insanlar bu kadın olsun erkek olsun ailesinin kıymetini bilmesi gerekiyor. İnsanların evlerine bağlı olmaları gerekiyor. Birbirlerini nimet bilmeleri gerekiyor. Aslında temel hareket noktası bu. Çiftlerin birbirlerinin kıymetini anladıkları zaman çözülemeyecek hiçbir problem yok" dedi.

Son Güncelleme: 15.06.2013 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.