Erdemli'de HDP Kargıpınarı Temsilciliğine Silahlı Saldırı

HDP’nin Kargıpınarı’ndaki binası yine bir saldırının hedefi oldu. Gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Erdemli'de HDP Kargıpınarı Temsilciliğine Silahlı Saldırı

HDP’nin Kargıpınarı’ndaki binası yine bir saldırının hedefi oldu. Gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

28 Mart 2022 Pazartesi 10:47
Erdemli'de HDP Kargıpınarı Temsilciliğine Silahlı Saldırı

HDP’nin Kargıpınarı’nda bulunan mahalle temsilciliği binası kimliği belirsiz kişi veya kişilerin hedefinde oldu. Binaya gece saatlerinde silah sıkıldı. Camları hasar gören binanın boş olması, olası bir yaralanma olayının da önüne geçti.

BİNA 2015-2017 VE 2022’DE SALDIRIYA UĞRADI!

Kargıpınarı’ndaki temsilcilik binası ilk olarak 2015’te saldırıya uğramıştı. 8 Eylül 2015’te Dağlıca’daki hain saldırının gerginliğiyle Erdemli ilçe merkezinde toplanan 15 bin kişi, 17 kilometre mesafedeki Kargıpınarı Mahallesi’ne yürümüş, buradaki HDP ilçe binasını ateşe vermişti.

Bu saldırının ardından 2017’de bir kişi av tüfeğiyle binaya ateş açmış, binaya maddi hasar vermişti. Emniyet tarafından gerçekleştirilen operasyonda 1 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından tahkikatın başladığı bildirildi.

"SALDIRANLARIN AMACI GÖZDAĞI VERMEK"
HDP Mersin İl ve İlçe Örgütü saldırıya ilişkin ilçe binası önünde açıklama yaptı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube üyeleri ve çok sayıda yurttaşlar katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Erdemli İlçe Eşbaşkanı Ramazan Sesigüzel, saldırının ilk olmadığını, parti binalarının 2016 yılında da saldırıya uğradığını söyledi:

"Biz bu saldırılardan korkmuyoruz. Bugün partimize sıkılan bu kurşun, sadece bize değil, Türkiye demokrasisine sıkılmıştır. Bu tarz saldırılarla bizleri yıldırabileceklerini düşünenlere sesleniyoruz, dün korkmadık, bugün korkmuyoruz yarın da korkmayacağız. Direne direne kazanacağız.

"HDP'NİN YANINDA DURUN
Ardından söz alan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ise şunları söyledi: "Sizlerin de bildiği gibi kısa süre öncede, Adana Yüreğir'de ilçe binamıza saldırı düzenlendi. Gerek Adana Yüreğir'de ilçe binamıza yapılan saldırı, gerekse İzmir'de Deniz Poyraz'a yapılan saldırının amacı gözdağıdır.

"Bugün de Erdemli İlçe binamızda yaşatılan bunun benzeridir. Biz biliyoruz ki, bu olayın failleri gizlenmeye çalışılacak. Ama bunun arkasındaki azmettirici güçleri de biliyoruz. Bunlar AKP-MHP faşist iktidarıdır. Biz buradan tüm muhalif kesimlere bir kez daha söylemek istiyoruz, sizler bugün HDP'nin yanında durmazsanız, yarın sıra size gelecek" dedi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.