Erdemli'deki limon üreticileri, Ticaret Bakanlığı'nın limon ihracatına yönelik aldığı yasağı protesto etmek için eylem yaptı. Bakanlığın yasağın uygulanmasını 1 ay ertelemesi, üreticilere kısa bir moral verirken, fiyatların daha da düşüp düşmeyeceği konusunda endişeler devam ediyor.
"Endişe Büyüyor"
Eyleme katılan çiftçiler, yasak kararının sadece limon üretimini değil, yaşamlarını da olumsuz etkilediğini dile getirdi. Bakanlığın erteleme kararı, kısa vadede bir rahatlama sağlasa da üreticiler, ilerleyen günlerde fiyatların düşme riskine karşı kaygı taşıyor. Çiftçiler, “Fiyatlar daha da düşerse, emeklerimiz boşa gidecek” diyerek, belirsizlik ortamının sürdüğünü vurguladı.
Limonun Suyu Değil, Üreticinin Alın Teri Sıkılıyor
Üreticiler, limonun değerinin sadece pazar fiyatlarıyla ölçülmediğini, her bir limonun ardında uzun süren bir emek olduğunu ifade etti. "Limonun suyu değil, üreticinin alın teri sıkılıyor" diyen çiftçiler, tarıma yönelik daha sürdürülebilir ve planlı politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler.
Mersin Portal-Haber Merkezi