banner308

Erdemli’de ‘Barış Manço’yu Şarkılarla Anıyoruz’

Kimi zaman hüzünlendiler, kimi zaman hareketli şarkılara ritim tuttular, ‘Adam Olacak Çocuk’ gösterisiyle adeta bir nostalji yaşadılar. Mersin Erdemli’de düzenlenen ‘Barış Manço’yu Şarkılarla Anıyoruz’ konseri yoğun ilgi gördü.

Erdemli’de ‘Barış Manço’yu Şarkılarla Anıyoruz’

Kimi zaman hüzünlendiler, kimi zaman hareketli şarkılara ritim tuttular, ‘Adam Olacak Çocuk’ gösterisiyle adeta bir nostalji yaşadılar. Mersin Erdemli’de düzenlenen ‘Barış Manço’yu Şarkılarla Anıyoruz’ konseri yoğun ilgi gördü.

02 Şubat 2022 Çarşamba 12:41
Erdemli’de ‘Barış Manço’yu Şarkılarla Anıyoruz’

Erdemli Belediyesi Kent Orkestrası tarafından verilen konserde, 7’den 77’ye tüm Türkiye’ye şarkılarını ezberleten Barış Manço’nun aramızdan ayrılışının 23. yılında şarkılarla anıldı.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde, Kent Orkestrasının gerçekleştirdiği konserde vatandaşlar Barış Manço’nun sevilen şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi. Barış Manço’nun efsanevi programı ‘Adam Olacak Çocuk’ minik çocuklar eşliğinde canlandırıldı. Çocukların sohbeti ve söylediği şarkılar seyircilere keyifli anlar yaşattı. Konserde Barış Manço’nun Unutamadım, Gülpembe, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Yaz Dostum gibi birbirinden değerli şarkıları hep bir ağızdan seslendirildi.  Salonu tıklım tıklım dolduran seyirciler, Barış Manço’nun şarkılarıyla hem nostalji yaşayarak hüzünlendiler hem de efsanevi şarkılara ritim tutarak eşlik ettiler.

 “BARIŞ MANÇOYU CANLANDIRMAK BİR ONUR”

Konser öncesi, “Adam Olacak Çocuk” programını konser öncesinde canlandıran ekip ise salonu hem güldürdü hem de duygulandırdı. Programda Barış Manço’yu canlandıran Mehmet Yetiş, “Bugün burada Barış Manço’yu anma etkinliği için buluştuk. Erdemli Belediyesi’nin, Barış Manço parçalarıyla bir konser oldu. Konserde biz de izleyicilerimize küçük bir sürprizle ‘Adam Olacak Çocuk’ programını hazırladık. Burada Barış Manço’yu canlandırma onuru da bana düştü. Şarkılarıyla büyüdüğümüz Barış Manço’yu sahnede canlandırmak benim için bir onurdu. Belediyemize bu etkinliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Unutulmayacak isimlerin bu şekilde yad edilmesi bizi gerçekten çok mutlu ediyor” diye konuştu. Konserde çok eğlendiğini ifade eden öğrenci Ata Efe Boz “Barış Manço şarkılarını dinledim. Çok güzeldi, hepsi çok eğlenceliydi. Barış Manço’yu çok seviyorum” diye konuştu. Okul servisinde hep Barış Manço şarkılarını dinlediğini ifade eden öğrenci Talha Pehlivanoğlu,  “Konser çok güzeldi, bildiğim şarkılara eşlik ettim. Ben okula giderken bu şarkılardan dinliyorum” diye konuştu. Barış Manço şarkılarıyla büyüdüğünü ifade eden Ayşe Isın, ”Bu şarkılarla büyüdük, çocuklarımızı da hala bu şarkılarla büyütmeye devam ediyoruz”  diye konuştu.

“O HALKIN SEVGİLİSİ DOĞAL BİR SANATÇI”

Konserde çocukluğuna döndüğünü ifade eden Selda Taş, ”Belediye’nin internet sitesinde Barış Manço gecesi olduğunu öğrenince hemen geldik. Çok güzel bir geceydi. Eskilere geri döndük, çocukluğumuza döndük, onun şarkılarıyla büyümüştük, o halkın sevgilisi olan çok doğal bir sanatçıydı. Onu tekrar yaşadığımız için çok mutluyuz, çok teşekkür ediyoruz, sağolun” diye konuştu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.