ADANA (AA) - Adana Valiliği, eylül ayında kentte 523 maddi hasarlı, 485 yaralamalı, 12'si ölümlü olmak üzere bin 20 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 780 vatandaşın yaralandığını, 13 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından geçen ay 99 bin 648 araç kontrol edildi.
Yapılan denetimlerde yine eylül ayında kusurlarından dolayı bin 304 araç trafikten men edildi, 207 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Eylül ayında il sınırlarında 523 maddi hasarlı, 485 yaralamalı, 12'si ölümlü olmak üzere bin 20 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 780 kişi yaralanırken 13 kişi de hayatını kaybetti.