banner311

Akseki'de erik ağacı çiçek açtı

Akseki'de erik ağacı çiçek açtı

22 Ekim 2015 Perşembe 09:50
Akseki'de erik ağacı çiçek açtı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki ilçesinde, erik ağacı sonbaharda çiçek açtı.

Fakılar Mahallesi'nde imam Ali Afacan'ın oturduğu evin bahçesindeki erik ağacının çiçek açması, görenleri şaşırttı.

Afacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır bahçesinde bulunan ağacın, her nisanda çiçek açtığını söyledi.

Bu mevsimde açan çiçeği görünce şaşırdığını dile getiren Afacan, "Ziraat mühendislerine haber verdim. Onlar da gelip inceledi. Ömrümde ilk kez böyle bir olaya şahit oluyorum. Sanırım havaların sıcak gitmesinden kaynaklandı" dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Bülent Kop da ağacı incelediklerini, genelde sıcak giden mevsimlerde bu tip olaylara rastladıklarını anlattı.

Hava sıcaklığındaki ani artışların, ağaçların hormonlarında değişikliğe neden olduğunu belirten Kop, "Böyle devam ederse çiçeklerin yapısına göre meyve tutabilir. Havaların nasıl gideceğini bilemeyiz. Genelde böyle havalarda açan çiçekler, değişik şekillerde dökülüp, gelecek yıllarda meyve sayısının azalmasına yol açar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.