ANTALYA (AA) - Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) başlattığı, BAKA'nın yüzde 80'ini desteklediği ve Alanya Belediyesi, Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK) ile Alanya Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) iştirakçi olduğu "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi" hayata geçirildi.
ALTİD Başkanı Burhan Sili, projenin tanıtımı için düzenlen gezide yaptığı açıklamada, proje ile alternatif turizmde bir olanak gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Bölge turizminin mevsimsel özelliğinden kurtulması gerektiğinin altını çizen Sili, "Misafirlerimize alternatif turizm etkinlikleri sunmak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik. Alanyamızda deniz, kum, güneş turizminin yanına doğa sporlarını da bu projeyi hayata geçirerek ekledik" dedi.
Yaklaşık iki senelik bir çalışma sonucu toplam 31 parkurun belirlendiğini kaydeden Sili, "Bu 31 parkurun 12'si sadece yürüyüş amaçlı iken 19 parkura ise istenirse araçlarla gidilebiliyor. Parkurlar minimum 4,5 kilometre, maksimum ise 30 kilometre uzunluğunda" diye konuştu.
TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise turizmi çeşitlendirmeye ve 12 aya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Çavuşoğlu, "Bu proje ile 4 mevsim yapılabilen bir aktivite hayata geçirildi" dedi.
Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde toplam 20 bin parkur tanıtım kitapçığının bastırıldığı Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, doğuda Syedra ve Laertes antik kenti, kuzeydoğuda Akdağ Kayak Merkezi, Oba-Alacami, Kızılalan, Aksaray, Basırlı, Mahmutseydi, Türktaş, Süleymanlar, Gümüşgöze, Burçaklar, Karamanlar, Gedevet, batıda Alarahan, Hamaxia, kuzeyde Küçük Ayasofya tarihi alanı, güneyde Alanya merkezi içine alan 56 kilometre genişliği, 40 kilometre derinliği ile toplam 2 bin 240 kilometrekarelik alanı kapsayan trekking, bisiklet ve off-road güzergahlarında gerçekleştiriliyor.