Antalya Toptancı Hali'nde yeni sezon başladı

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Halin taşınıp taşınmayacağına esnaf karar verecek"

Antalya Toptancı Hali'nde yeni sezon başladı

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Halin taşınıp taşınmayacağına esnaf karar verecek"

13 Kasım 2015 Cuma 16:34
Antalya Toptancı Hali'nde yeni sezon başladı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Toptancı Hali'nin taşınıp taşınmayacağı konusuna esnafın karar vereceğini söyledi.

Antalya Toptancı Hali'nde örtü altı üretim sezonu dualarla başladı. Törende konuşan Türel, Antalya'nın Türkiye'yi ve dünyayı besleyen "tarımın başkenti" olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Yasası ile nüfusu iki, yüzölçümü 10 kat artan bir coğrafyaya en iyi şekilde hizmet götürmeye çalıştıklarını belirten Türel, özellikle ilçelerde kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışan halleri öncelikle ele aldıklarını anlattı. Türel, sabah saatlerinde iki ilçeye yapılacak haller için ihale ön onayını verdiğini ifade ederek, hallerin en çağdaş koşullarda hizmet vermesi için büyük bir gayret içinde olduklarını dile getirdi. 

- Dijital sisteme geçiliyor

Halde elle yapılan bilet kesme, bildirimde bulunma gibi işlemleri dijital ortamda yapılmasını sağlayacak sistem üzerinde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Türel, "Sistemi 3 firmada denedik ve fevkalade başarılı oldu. Bundan sonra esnafımız satışlarını, bildirimde bulunacakları işlemleri dijital ortamda bilgisayarla girecek. Zamandan büyük tasarruf sağlayacak" dedi.

- "Sizlerin rızası olduğu takdirde gereken adımları atacağız"

Türel, 250 dönüm alanda hizmet veren halin trafik sorununu 4 yeni kapı ve katlı kavşaklarla gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunlar günü kurtaran çözümlerdi. Geleceği doğru planlamamız gerek. Hepinizin aklındaki soru işareti bundan sonraki süreçte halin taşınıp taşınmayacağı. Seçimlerden önce birçok önemli konuyu halkımızla, esnafımızla paylaşarak katılımcı yönetim tercihinde bulunacağımızı söyledik. Seçimden sonra da raylı sistem ikinci etabı, Şarampol projelerinde halkımızın kanaatleri ve arzusu doğrultusunda yol haritamızı belirledik. Böylesine önemli bir konuyu da sizlerle paylaşmadan karar almayacağız. Sizlerin rızası olduğu takdirde gereken adımları atacağız. Halin taşınıp taşınmayacağına esnaf karar verecek."

Konuşmaların arından 2015-2016 hal sezonu açılışı dualar eşliğinde yapıldı. Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Cüneyt Doğan, Başkan Türel'e yeni kurulan Yeni Hal Spor'un formasını hediye etti.

Törene, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, komisyoncular ve hal esnafı katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.