banner311

Barodan “Avukatsız iş yapmayın“ önerisi

- Mersin Baro Başkanı Antmen: "Toplumun her kesimi mağdur olmamak için, hayatın her alanında hukukçu desteği alarak yaşamalıdır"

Barodan “Avukatsız iş yapmayın“ önerisi

- Mersin Baro Başkanı Antmen: "Toplumun her kesimi mağdur olmamak için, hayatın her alanında hukukçu desteği alarak yaşamalıdır"

02 Eylül 2015 Çarşamba 13:59
Barodan “Avukatsız iş yapmayın“ önerisi

MERSİN (AA) - Mersin Barosu tarafından 3 yıl önce başlatılan "Benim Avukatım Projesi", "Avukatsız iş yapmayın" sloganıyla sürüyor. 

Baro Başkanı Alpay Antmen, düzenlediği basın toplantısında, 'halkın avukatlarıyız' anlayışıyla daha güzel, adaletli ve adil bir dünya için çalıştıklarını belirterek, vatandaşlardan avukatsız iş yapmamalarını istedi.  

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında, hukuk, terör ve demokrasi olduğunu savunan Antmen, "Hukukun üstünlüğü demek, halkın yalnız kalmaması, hem kişilerin, hem hukukçuların hem de tüm kamu otoritelerinin hukuka bağlı olması demektir. Ancak bunun için bir şey daha var. Avukatsız iş yapmamak. Toplumun her kesimi mağdur olmamak için, hayatın her alanında hukukçu desteği alarak yaşamalıdır" diye konuştu.

 Yoksul insanlar için adli yardım desteği verdiklerinin altını çizen Antmen, şunları kaydetti:

"Adli yardım kapsamında 2015'in ilk 8 ayında 580 mağdur vatandaşa avukat tayin ederek yanlarında olduk. Vatandaş avukattan yoksun ise kentimizin en ücra karakoluna dahi en geç bir saat içinde avukat gönderiyoruz. Kadın, çocuk, insan hakları merkezi ve hayvan hakları komisyonu ile karakoldan, savcılığa, mahkemelere kadar her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Baromuz geçen yıl 22 bin 500 adet avukat görevlendirmesi yaptı. Bu yılın ilk 8 ayındaki rakam ise 16 bin 500’dür. Halkımıza haklarını anlattığımız oranda hak arama mücadelesi güçleniyor. Halkın baroya bakışı değişiyor. Bizler halkın avukatlarıyız ancak hak mücadelesi yalnız yapılmaz. Son kişinin hakkı teslim edilene kadar birlikte devam etmeliyiz."

Antmen, Mersin Barosu’nun, ülkenin yedinci büyük barosu olduğunu ve bundan sonrada olağanüstü bir enerjiyle halkla bütünleşmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 03.09.2015 15:46
Anahtar Kelimeler:
MersinBaroHukukHayat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.