BBP Genel Başkanı Destici:

- "PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin eş başkanı çıkıp devlete ve millete meydan okuyabiliyor. Hem de bunu, ağzına hiç yakışmayan demokrasi ve barış sözcükleriyle dile getiriyor"

BBP Genel Başkanı Destici:

- "PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin eş başkanı çıkıp devlete ve millete meydan okuyabiliyor. Hem de bunu, ağzına hiç yakışmayan demokrasi ve barış sözcükleriyle dile getiriyor"

17 Ekim 2015 Cumartesi 19:19
BBP Genel Başkanı Destici:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin eş başkanı çıkıp devlete ve millete meydan okuyabiliyor. Hem de bunu, ağzına hiç yakışmayan demokrasi ve barış sözcükleriyle dile getiriyor" dedi.

Destici, partisinin Elbistan ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini, bir taraftan hızla seçime gidilirken diğer taraftan Güneydoğu'da PKK terör örgütünün "hain ve kalleşçe" saldırılar düzenlediğini söyledi.

Türkiye'de birlik diye bir problemin meydana geldiğini savunan Destici, kardeşlik ortamının bozulmaya çalışıldığını belirtti.

Milletle birlikte kardeşliği bozdurmayacaklarını, vatanı böldürmeyeceklerini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin eş başkanı çıkıp devlete ve millete meydan okuyabiliyor. Hemd e bunu ağzına hiç yakışmayan demokrasi ve barış sözcükleriyle dile getiriyor. Onlar sahte demokratlar, sahte barışçılar. Terörden ve şiddetten besleniyorlar. Asla samimi değiller. Bugünlere oradan beslenerek geldiler. Şehit haberleri geldiğinde ağızlarını açıp bir kınama yapamadılar. PKK ile aralarına mesafe bırakmadılar. PKK ile aralarına mesafe bırakmadıkları sürece bizim muhatabımız olamazlar, sözlerinin de bizim nezdimizde hiç bir geçerliliği yoktur. Milletimize çağrımız, bunların tatlı yalanlarına kanmayın. Barış, demokrasi, insan hakları gibi sözleri bunlar vatanı parçalamak, milleti bölmek ve kardeşliğimizi yok etmek için kullanıyorlar. Terörden ve şiddetten beslenenler konuştuklarında inandırıcı olamazlar. BBP iktidarında PKK'yı yok edeceğiz."

Destici, "Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Su Temin Projesi"ni gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Ayrımcılık ve kayırmacılık neticesinde oluşan kamplaşma ve ayrışmaya karşı olduklarını dile getiren Destici, hangi siyasi partiden, hangi etnik kökenden, hangi mezhepten olursa olsun, "Biz büyük Türk milletiyiz, hepimiz kardeşiz. Partimiz, kökenimiz,  mezhebimiz, dilimiz ayrı olabilir ama biz kardeşiz. Biz Allah'ın emri ile birbirimize bağlanmışız onun için bu ayrımcı tavırlardan herkesin uzak durmasını istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, konuşmasının ardından BBP Kahramanmaraş milletvekili adayları tanıtıp seçim bürosunun açılışını yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.