Ceyhan'daki hayvan itlafı iddiası

Ceyhan'daki hayvan itlafı iddiası

23 Ağustos 2015 Pazar 14:58
Ceyhan'daki hayvan itlafı iddiası

ADANA (AA) - Adana'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, sosyal medya üzerinden belediyeye ait barınakta hayvanların itlaf edildiği yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, bunun gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Öztürk, yazılı açıklamasında, konudan henüz haberdar olduklarını belirterek, iddialar üzerine barınakta görevli tüm personelin görevden alındığını aktardı.

Ceyhan Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda hayvanlara beslenme haricinde herhangi bir işlem yapılamadığını vurgulayan Öztürk, "Özellikle sosyal medya üzerinden, 'belediyeye ait barınakta hayvanların itlaf edildiği' yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değil" ifadesini kullandı.

Vatandaşların hayvan ve hayvan barınağı ile ilgili talep ve şikayetlerini Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmelerini isteyen Öztürk, şunları kaydetti:

"Yeni büyükşehir yasası kapsamında hayvan barınağı ile ilgili görev ve sorumluluklar Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düşmektedir. Ceyhan Belediyesi olarak hayvan barınağının büyükşehir belediyesine devredilmesi hususunda defaten yazışma yaptık ancak bu konuda hiçbir adım atılmadı. Seyhan Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında buna benzer davada Adana 1. İdare Mahkemesi, Seyhan Belediyesi lehine karar vermiş ve Seyhan Belediyesi geçici hayvan barınağı Adana Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.