banner308

Hatay'da adli yıl açılış töreni

Hatay'da adli yıl açılış töreni

01 Eylül 2015 Salı 10:38
Hatay'da adli yıl açılış töreni

HATAY (AA) - Hatay'da adli yılın açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Çatal ve Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Dönmez, burada yaptığı konuşmada, barışın egemen olması için hukukun da egemen olması gerektiğini söyledi.

Dünyadaki var olan savaş ortamının yanında adaletten bahsetmenin yanlış olacağını savunan Dönmez, şöyle devam etti:

"Başladığımız bu yılki adli yıla bir sürü sorunla başlıyoruz. Savunma makamı olarak ifade etmek gerekirse saygının tamamen sıfırlandığı, savunmanın baskı altında olduğu bir adli yıla başlamış olduk. Bundan sonra ki süreç içerisinde bu işin bizim lehimize gidebilmesi için bu anlayışın değişmesi gerekiyor. Biz bu süreç içerisinde meslektaşlarımızla halkın avukatlığın yapmaya çalışacağız. Avukatlarımız görevlerini icra ederken adaletin oluşumunu, hukukun üstünlüğünü olan inançla yerine getirmeye çalışacaklar."

Tören, Dönmez'in açıklamasının ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.