banner311

Ispartalı engelliler, "Güvenli" yaşamayı öğreniyor

- Isparta Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Güvenli Engelsiz Yaşam Projesi"ne katılan 20'ye yakın engelliye, kişisel güvenlik, tekerlekli sandalye beceri eğitimi verildi, sosyal aktivitelere katılmaları sağlandı

Ispartalı engelliler, "Güvenli" yaşamayı öğreniyor

- Isparta Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Güvenli Engelsiz Yaşam Projesi"ne katılan 20'ye yakın engelliye, kişisel güvenlik, tekerlekli sandalye beceri eğitimi verildi, sosyal aktivitelere katılmaları sağlandı

27 Ekim 2015 Salı 13:23
Ispartalı engelliler,

ISPARTA (AA) - Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleştirilen "Güvenli Engelsiz Yaşam Projesi" kapsamında 20'ye yakın engelli, tekerlekli sandalye beceri eğitiminden okçuluğa, kişisel güvenlik eğitiminden kültürel etkinliklere birçok faaliyetle katılarak, bir yandan beceri kazanıyor diğer taraftan sosyalleşiyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğünce, engellilerin kendilerine güvenlerini ve sosyal yaşama katılımlarını artırmak amacıyla geliştirilen "Güvenli Engelsiz Yaşam Projesi", Emniyet Genel Müdürlüğünce kabul edildi.

Isparta Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ortopedik Engelliler Derneği ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nin de arasında bulunduğu çok sayıda paydaşla gerçekleştirilen projede, il genelinde ikamet eden 14-25 yaş arası 20'ye yakın tekerlekli sandalye kullanabilecek engelli belirlendi. 

Haziran ayında sağlık taramasından geçirilen engelliler, bir spor salonunda kas güçlendirme çalışması yaptı. Daha sonra tekerlekli sandalye beceri eğitimine katılan engellilere, kişisel güvenlik eğitimleri de verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün katkısıyla okçuluk eğitimi de almaya başlayan engelliler, kültürel aktivitelere de katılarak daha önce hiç gitmedikleri yerleri gezdi. Aralık ayına kadar devam edecek projeyi tamamlayanlara sertifika verilecek.

- Geleceğe daha olumlu bakıyorlar

Projedeki faaliyetlere katılan ortopedik engelli Melek Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye katılmadan önce evden çıkmak istemeyen bir insan olduğunu söyledi.

Projenin başlamasıyla neredeyse hergün bir etkinliğe katıldığını anlatan Kılıç, bu şekilde yeni arkadaşlıklar da edindiğini kaydetti. Aldığı eğitimin hayatını kolaylaştırdığını ifade eden Kılıç, artık geleceğe daha olumlu ve umutla baktığını dile getirdi.

Havvana Akyıldız ise proje ile hayatında fark edilir bir değişiklik yaşadığını, etkinliklerle hayata daha çok tutunduğunu söyledi. Böyle bir proje yapılmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Akyıldız, bir yandan arkadaşlarıyla güzel vakit geçirirken diğer yandan aldıkları eğitimlerle gündelik yaşama daha güvenli şekilde katıldıklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.