Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü

ADANA (AA) - Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenle kutlandı.

Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü

ADANA (AA) - Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenle kutlandı.

02 Haziran 2015 Salı 19:52
Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü

İlçede 7 pare top atışı ve mehter takımının konseriyle başlayan kutlamalarda, temsili olarak 2 Haziran 1920'de Sırelif, Bucak ve Sırkıntı yönlerinden gelerek ilçeye 3 koldan giriş yapan milis kuvvetleri canlandırıldı. Milis kuvvetleri, Hoşkadem Camisi'ne gelerek, burada esir edilmiş olan eli zincirlerle bağlı Hürriyet Kızı’nı kurtardı. İşgal günlerini simgeleyen siyah bayrak ile cami kapısındaki düşman bayrağı kaldırılarak minareye Türk bayrağı çekildi ve ezan okundu.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Duru, Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Duru ve katılımcılar, Mehteran Takımı eşliğinde kortej halinde Adnan Menderes Parkı'na kadar yürüdü.

Duru, Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Kozanlıların, Fransız işgalciler ve işbirlikçi Ermeni çeteciler karşısında verdiği var olma mücadelesinin unutulmayacağını kaydeden Duru, ''Bağımsızlığından asla ödün vermeyen Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ demiş, tüm varlığıyla düşmana karşı direnmiştir. Karanlık günlerde ortaya çıkan ‘Kuva-i Milliye Ruhu’ bağımsızlık yolunda atılan en önemli adım olmuştur'' dedi.

Kutlamalarda yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakam Avni Oral, Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 02.06.2015 21:40
Anahtar Kelimeler:
Adana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.