banner311

Kumluca'nın yüz yıllık eğitim tarihi kitaplaştırıldı

Kumluca'nın yüz yıllık eğitim tarihi kitaplaştırıldı

30 Eylül 2015 Çarşamba 14:06
Kumluca'nın yüz yıllık eğitim tarihi kitaplaştırıldı

ANTALYA (AA) - Kumluca'nın yüz yıllık eğitim tarihi, emekli muhasebeci Turgut Eken tarafından kitaplaştırıldı.

Kumluca'da yaşayan emekli muhasebeci Turgut Eken, 4,5 yıllık bir çalışmanın ardından, "Medreseden Fakülteye Kumluca Eğitim ve Okullar Tarihi 1914-2014" adlı bir kitap yazdı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret eden Eken, kitap çalışması sayesinde Kumluca'nın eğitim tarihine ilişkin pek çok veri elde ettiğini kaydetti.

1962 yılında dönemin kaymakamının çay ve kahve fiyatlarına yedi ay süreyle beş kuruş zam yaptığını anlatan Eken, elde edilen 4 bin 200 lira ile Kumluca Ortaokulunun temelinin atıldığını ifade etti.

Eken, şöyle konuştu:

"Kitapta bunun gibi bir çok önemli olaylar yer alıyor. İlçede 1914 yılında bu yana eğitim veren medreseler, okullar, eğitmenler, öğretmenler yer alıyor. Yine ilçemizdeki okullarda okuyarak bugün akademik kariyere sahip yaklaşık 20 kişinin hayatı bu kitapta. Bunun dışında son yıllarda ilçemizde eğitim alanında yaşanan gelişmeler ve son olarak ilçemize açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve bu konuda yürütülen çalışmaları ele aldık."

Eken, kitabın Kumluca Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği yayını olduğunu, satıştan elde edilecek gelirin Kumluca'nın tanıtımına kullanılacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Turgut Eken'e çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Kitabın gelecek yıllara dönük kaynak olacağını kaydeden Çetinkaya, "Her şey gelir geçer ama yazı kalıcıdır. Bu kitap sayesinde ilçemizin yüz yıllık eğitim tarihi kayıt altına alınmış oldu. Bugün kitap geçmiş yüz yılı görmek adına ne kadar değerliyse, gelecek her yılda değer bir kat daha artacaktır" dedi.

Turgut Eken, imzaladığı kitabını Başkan Çetinkaya'ya hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.