Sosyal medyadan “temizlik“ için toplandılar

- Kahramanmaraş'ta sosyal medya üzerinden toplanan gençler, piknik alanında çevre temizliği yaptı

Sosyal medyadan “temizlik“ için toplandılar

- Kahramanmaraş'ta sosyal medya üzerinden toplanan gençler, piknik alanında çevre temizliği yaptı

01 Eylül 2015 Salı 19:02
Sosyal medyadan “temizlik“ için toplandılar

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde sosyal medya üzerinden toplanan gençler, çevre bilinci oluşturmak amacıyla mesire alanında temizlik yaptı.

Kübra Yüzbaşı, Emre Gümüş, Gökçenur ve Reyhan Çalı isimli arkadaşlar tarafından sosyal medyada oluşturulan "Çevreyi Horgören Geleceği Zor Görür Grubu" hesabı üzerinden yapılan çağrıya gören gençler, Pınarbaşı Mesire Alanı'nda bir araya geldi.

Gruplar halinde mesire alanına yayılan gençler, Elbistan Belediyesi temizlik görevlilerinin de desteğiyle, çevrede temizlik çalışması yaptı. Temizlik çalışması sonunda toplanan atıklar, çöp kamyonuna bırakıldı.

Çalışmanın ardından gençler, hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtılarak, çevrenin temiz tutulması için destek istedi.

Grup adına açıklama yapan Gökçenur Çalı, en fazla artık üreten ülkelerden biri olma yolunda hızla ilerlediklerini, buna "dur" diyebilmenin de insanların kendi elinde olduğunu kaydetti.

"Gökyüzüne havalanan başı boş poşet görmekten sizde sıkılmadınız mı?" sorusunu soran Çalı, şunları kaydetti:

"Başı boş olarak atılmış her bir çöp, çevrede daha fazla çöp birikmesine sebep olacaktır. Değişim istiyorsak, güzel bir çevre istiyorsak çöplerimizi sahip çıkmalıyız. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre için biz bu etkinliği oluşturduk. Elbistan halkından tek isteğimiz çevreyi temiz tutmalarıdır. Temizlikten sorumlu olan görevlilerinde sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz."

 
Son Güncelleme: 02.09.2015 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.