banner308

Yaralı caretta caretta tedavi edildi

- Antalya'da sahilde yaralı halde bulunan ve belediye ekiplerince tedavi edilen caretta caretta, Muğla'daki DEKAMER'e gönderilecek

Yaralı caretta caretta tedavi edildi

- Antalya'da sahilde yaralı halde bulunan ve belediye ekiplerince tedavi edilen caretta caretta, Muğla'daki DEKAMER'e gönderilecek

22 Haziran 2015 Pazartesi 11:21
Yaralı caretta caretta tedavi edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde, vatandaşlar tarafından sahilde yaralı halde bulunan caretta caretta, belediye ekiplerince tedavi edildi.

Kumluca sahilinde yaralı caretta caretta gören vatandaşlar, belediye ekiplerine haber verdi. Kumluca Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü veterineri Sinan Ulusoy, yaptığı incelemede, caretta carettanın sağ ve sol ön yüzgeçlerinde derin yaralanma bulunduğunu belirledi.

Caretta carettanın bu şekilde deniz yaşamını sürdüremeyeceğini tespit eden Ulusoy, yaralı kaplumbağanın Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakımevindeki kliniğe götürülmesine karar verdi.

Islak bir bezle sarılan ve kliniğe götürülen yaralı caretta caretta, buradaki tedavisinin ardından Finike Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi.

Ulusoy, yaptığı açıklamada, kaplumbağadaki yaralanmaların genellikle deniz araçlarının pervanelerinden kaynaklandığını söyledi.

Caretta carettanın ilk tedavisini kliniklerinde gerçekleştirdiklerini anlatan Ulusoy, "Yaralanmadan dolayı genel vücut direnci düşüklüğü var. Bu nedenle bir süre gözetim ve tedavisinin takibi gerekiyor" dedi.

Ulusoy, Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edilen yaralı kaplumbağanın Muğla'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine (DEKAMER) götürüleceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 22.06.2015 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.