banner308

Mersin'de Nükleerciler Ramazan Kolisi İle İmaj Çalışması Yapıyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı mücadele devam ederken, savaşa rağmen inşaatta hız kesmeyen şirketin yöre halkına şirin görünme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Son olarak Akkuyu Nükleer A.Ş., Ramazan öncesi Gülnar’da ihtiyaç sahiplerin gıda kolisi desteği verdi.

Mersin'de Nükleerciler Ramazan Kolisi İle İmaj Çalışması Yapıyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı mücadele devam ederken, savaşa rağmen inşaatta hız kesmeyen şirketin yöre halkına şirin görünme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Son olarak Akkuyu Nükleer A.Ş., Ramazan öncesi Gülnar’da ihtiyaç sahiplerin gıda kolisi desteği verdi.

01 Nisan 2022 Cuma 10:21
Mersin'de Nükleerciler Ramazan Kolisi İle İmaj Çalışması Yapıyor

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) inşasında yer alan firmalar, Ramazan ayı öncesinde ailelere dağıtılmak üzere Gülnar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gıda kolisi teslim etti.

Kolilerin dağıtımına Akkuyu Nükleer A.Ş. Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İş birliği Yönetici Direktörü Aleksey Frolov, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ve Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar katıldı. Ramazan kolilerinin hazırlanmasına, Akkuyu Nükleer A.Ş. ile Akkuyu NGS projesinin yüklenici firmaları Titan 2 IC İÇTAŞ İnşaat A.Ş., NEPT A.Ş ve Cengiz İnşaat katkı sundu.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Müslümanların oruç tuttuğu mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan, manevi birlik, karşılıklı yardım zamanıdır. Birçok Gülnarlı, Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaat sahasında çalışıyor. Akkuyu NGS birkaç yıldır bölgenin en büyük işvereni oldu ve ileride de yerel halkın yaşamı bu nükleer santralle daha da bağlantılı olacak. Bizler de bu bağlamda burada yaşayan halka karşı sosyal sorumluluklarımız çerçevesinde hareket ediyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla Gülnar ilçesindeki ailelere gıda kolilerinin dağıtılması, pek çok proje katılımcısı için güzel bir gelenek haline geldi. Bu girişimin projede yer alan birçok yüklenici firma tarafından desteklendiğini belirtmek isterim” dedi.

Gülnar Kaymakamı Bayraklı da “Gülnar sakinleri, Akkuyu NGS projesinin katılımcılarının bölge ve ülkemize sağladığı desteği büyük takdirle karşılıyor. Buna karşılık bölge sakinleri, milli bir proje olan Akkuyu NGS'nin inşasına da aktif olarak destek veriyor. Akkuyu Nükleer ile pek çok ortak projeyi hayata geçiriyoruz. Özellikle yerel halk için istihdam sağlanmasında aktif rol alıyoruz. Mart 2021-Mart 2022 döneminde Gülnar ilçesinin yaklaşık 600 sakini Akkuyu NGS inşa sahasında istihdam edildi. Belediyenin desteğiyle Gülnar’da özel olarak açılan ofiste mülakatlar ve işe alımlar yapılıyor. Bölgemizin eğitim kurumları da Akkuyu Nükleer’den büyük destek alıyor. Akkuyu Nükleer ve projenin yüklenicilerine Gülnar sakinlerine verdikleri destek için içtenlikle teşekkür ederim” diye konuştu.

Gülnar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan ayının başlamasıyla ilçedeki ailelere gıda kolilerinin dağıtımı ve ulaştırılması işlemini organize edecek.

“HİÇ BİR FIRSATI KAÇIRMIYORLAR AMA YETMEZ!

Ancak Mersin ve ülke genelinde nükleer karşıtı hareketin mücadelesi sürürken Akkuyu AŞ’nin bu desteği, bölgeye şirin görünme hamlesi olarak yorumlandı. Şirketin hiçbir fırsatı kaçırmadığını söyleyen Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Mersin Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, “Bunlar bugün Ramazan kolisi, yarın kömür, başka bir gün başka ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacaklar. Ama elbet yetmez, yalnız kalacaklar. Çünkü orada söz verdikleri oranda bir istihdam olmayacak. Ne de çalışmaları bu şekilde devam edebilecek. Çünkü bunların hepsi albeni yaratmak, şirin görünmek için. Bu yardımları devletimiz de yapıyor zaten. Bu sosyal yardımların bir amacı var. Halk bunları kabul edebilir, alabilirler ama bunların hiç biri fayda etmeyecek şirkete” dedi.

“İŞÇİLERİNE NE YAPIYORLAR?”

Yöre halkına yaptıkları bu yardımları kendi çalışanlarına yapıyorlar mı? Kaza geçiren işçilere ne gibi yardımlar yapıldı? Sahip çıkıldı mı? Denetim arttı mı?

Bunlar üst manşetten geleceğe dönük bir yatırım ama bu yatırım bugün için karşılık bulsa bile gelecekte bulmayacak. Zaten gelecekte bu ihtiyaçlar giderilmeyecek. Bunlar istihdam yaratma hikayeleri, orada bir dünya yaratılıyor Rosatom tarafından ve bu dünyaya en yakın köyler buraya dahil edilmeye çalışıyor. Oysa daha sonra bu insanlar bu dünyanın dışına itilecek” dedi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 01.04.2022 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.