18 Mart Çanakkale Zaferi'nin, çeşitli fotoğraf ve arşiv görüntüleriyle zenginleştirilen üç boyutlu hologram filmlerle anlatıldığı dijital sergide, Çanakkale Savaşları sırasında cephede çekilen fotoğraflar, hikayeleri ve kahramanları video mapping tekniği ile sunuluyor.
Üç bölümden oluşan serginin birinci bölümü olan hologram odasında Çanakkale Savaşları ve zaferle sonuçlanan süreç detaylarıyla holografik resimlerle aktarılıyor.
Serginin ikinci bölümünde savaş sürecinde öne çıkan sembol isim ve olaylar, LED ekrana aktarılıyor ve Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine atfettiği "Çanakkale Şehitlerine" şiiri seslendiriliyor.
Dijital serginin üçüncü bölümünde ise savaş sürecinde çekilen fotoğraflar, video mapping tekniğiyle ziyaretçilere sunuluyor.
Kovid-19 salgınına karşı gerekli tedbirlerin alındığı sergide, girişlerde ateş ölçümü yapılarak, misafirlerin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması sağlanıyor.
Sergi, 31 Mart'a kadar 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 18 Mart Çanakkale Zaferi Dijital Gösterimi, pazar günleri kapalı olacak.
Çanakkale Zaferi
Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları, 19 Şubat 1915’te Çanakkale Boğazı’ndaki deniz savaşıyla başladı. Ardından karada Seddülbahir, Arıburnu ve Anafartalar cephelerinde devam etti. 325 gün süren Çanakkale Savaşları 9 Ocak 1916'da Türk Ordusunun zaferiyle sona erdi.
Çanakkale Savaşları, Türk askerinin imanın ve vatan sevgisinin tescilidir. Çanakkale, mukaddes değerler uğruna her şeyini gözünü kırpmadan feda eden ve seve seve ölüme giden bir milletin destanıdır. Çanakkale ruhu ise Kurtuluş Savaşı zaferinin işaret fişeği ve habercisidir.
Mersin Portal-Haber Merkezi