banner329

Başkan Abdurrahman Yıldız: “Gündemimiz Depreme Hazırlık Olmalı”

MERSİN – İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, ülke gündeminin bir an önce “deprem gerçeği”ne odaklanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Abdurrahman Yıldız: “Gündemimiz Depreme Hazırlık Olmalı”

MERSİN – İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, ülke gündeminin bir an önce “deprem gerçeği”ne odaklanması gerektiğini vurguladı.

24 Nisan 2025 Perşembe 09:56
Başkan Abdurrahman Yıldız: “Gündemimiz Depreme Hazırlık Olmalı”

Başkan Yıldız, sosyal medya üzerinden yayımladığı geçmiş olsun mesajında, merkezi ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

“İstanbul depremi büyük bir uyarı niteliğindedir”
Deprem sonrası yaşanan kaotik duruma dikkat çeken Başkan Yıldız, “İstanbul'da meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem hepimizi korkuttu. Depremin ardından kentte kaotik bir hava hâkim. Öğrenciler yurtlardan çıkarıldı, insanlar evlerine giremiyor, yemek, su, hijyen ve geçici barınma sorunları yaşanıyor. Daha büyük bir yıkımda nelerle karşılaşacağımızın küçük bir önizlemesi bu yaşananlar,” dedi.

“Ne İstanbul ne Türkiye büyük bir depreme hazır”
Başkan Yıldız, yıllardır süregelen deprem hazırlıksızlığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bir kez daha gördük: Ne İstanbul, ne Türkiye büyük bir depreme hazır değil! İktidar, yerel yönetimlerle kavga etmekten, seçilmiş başkanları tutuklamaktan, Kanal İstanbul gibi riskli projeleri gündemde tutmaktan vazgeçmeli. Toplanma alanlarını ranta açmak yerine, acilen deprem hazırlıklarına yönelmelidir.”

“İktidar, yerel yönetimlerle birlikte hareket etmeli”
Mesajında işbirliğine vurgu yapan Yıldız, merkezi hükümetin yerel yönetimlerin deneyim ve sahadaki güçlerinden faydalanması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Yıllardır depremleri görmezden gelen iktidar bu kez deprem gerçeğini görmeli. Yerel yönetimlerle birlikte hareket etmeli. Çünkü böylesi afetler ancak ortak akılla, yereldeki güçlü organizasyonlarla aşılabilir.”

“Sahadaki vatandaşlarımızın yanındayız”
Başkan Yıldız, sokakta kalan yurttaşlara destek çağrısında bulunarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İstanbul depremi dolayısıyla şu an sokaklarda olan, tedirginlik yaşayan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başta yurtlardan çıkarılan öğrenciler olmak üzere, evlerine giremeyen ve açıkta kalan herkes için ilgili bakanlıkları, AFAD ve Kızılay’ı daha aktif olmaya çağırıyorum. Bu yaşananlar bir uyarıysa, dikkate alalım. Geç kalmadan!”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın açıklamaları, yalnızca İstanbul’u değil, olası depremlere karşı tüm kentlerin hazırlığını bir kez daha gündeme taşıdı. Başkan Yıldız’ın bu çağrısı, olası Marmara Depremi ve ülke genelindeki riskli bölgeler için adım atılması gerektiğini hatırlatan önemli bir uyarı niteliğinde.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.