banner308

CHP'de Adaylık İstifalarında Patlama

CHP’de yerel seçim çalışmaları kapsamında hareketli günler yaşanıyor

CHP'de Adaylık İstifalarında Patlama

CHP’de yerel seçim çalışmaları kapsamında hareketli günler yaşanıyor

03 Eylül 2013 Salı 20:15
CHP'de Adaylık İstifalarında Patlama
CHP’den yerel seçimlerde aday olmak isteyen üyeler örgütleri boşalttı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday adaylığı için istifa eden il-ilçe-belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri sayısı 2 bine yaklaştı. CHP’de yerel seçim çalışmaları kapsamında hareketli günler yaşanıyor. Genel Başkan Yardımcılarından oluşturulan “Yerel Yönetimler Komisyonu” il başkanları ile toplantılarına devam ederken, 8 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısında da yerel seçim çalışmaları ele alınacak.




Yaklaşık iki ay önce başlayan çalışma kapsamında, büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde aday adaylarının belirlenmesinde yöntem tespiti amacıyla, her ilin il başkanı, o ilin denetmeni ve gönüllü milletvekili, Parti Meclisi (PM) üyelerinin katılımıyla toplantılar gerçekleştirildi. İlk olarak, milletvekili çıkarılamayan illerle gerçekleştirilen ve toplamda 63 il başkanıyla görüşülen toplantılar kapsamında, son olarak büyükşehirlerin yer aldığı 18 ilin il başkanı ile görüşülecek. 8 Eylül Pazar günü yapılacak PM toplantısına kadar tamamlanacak görüşmelerde, Ankara, İzmir, İstanbul sona bırakıldı. Bu illerde de aday saptama yönteminin belirleneceği toplantıların ardından gözler PM’de olacak.




“ÖZEL ADAYLAR” İÇİN SÜRE VAR

 CHP’de 31 Temmuz’dan 2 Eylül’e uzatılan aday adaylığı başvuru süresi de dün itibariyle sona erdi. Ancak, örgütlere gönderilen genelge ile “özel ve istisnai” durumları gerekçe gösteren adaylar için Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklayacağı Seçim Takvimi esas alınacak. Genelgede, “Görülen lüzum üzerine, özel ve istisnai durumlarını gerekçe gösterenlerin, aday adaylık başvurularını doğrudan Genel Merkez’e yapabilmeleri uygun görülmüştür. Özel ve istisnai durumların değerlendirilmesi, MYK içerisinde oluşturulan Yerel Yönetimler Seçim Komisyonu tarafından yapılacaktır. Genel Merkez’e yapılacak başvuruların zamanlaması, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklayacağı Seçim Takvimi’ne paralel olacaktır” denildi.




ADAYLIK İSTİFALARI

 CHP’de yerel seçimlerde aday adaylığı için istifa eden il-ilçe belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri sayısı da 2 bine yaklaştı.
PM’ye sunulacak MYK raporunda yer alan verilere göre, 6 il başkanı, 167 ilçe başkanı, 56 belde başkanı, 57 belde yönetim kurulu üyesi, bin 218 ilçe yönetim kurulu üyesi, 235 il yönetim kurulu üyesi, 5 il disiplin kurulu başkanı, 35 il disiplin kurulu üyesi, 1 kadın kolları başkanı, 2 de kadın kolları yönetim kurulu üyesi istifa etti. Böylece, CHP’de yerel seçimlerde aday adaylığı için örgütten toplamda bin 782 kişi istifa etmiş oldu. (ANKA)

Son Güncelleme: 03.09.2013 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.