Hakkında fezleke düzenlenen CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, “Fezlekelerle ilgili hiçbir sıkıntım yok. Bizim alnımız açık. Gereğini yapsınlar. İşte Meclis. Güzel ülkemin gündemi bu değil" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan paylaştığı “Tayyipler Alemi” karikatürünü retweetlediği için dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlanan milletvekilleri arasında bulunan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye’de korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekerek “Düzenlenen bu fezlekeler baskı rejiminin açık göstergesidir. Bizler, üzerimize ne kadar baskı yapılırsa yapılsın halka karşı yapılan haksızlıkları dile getirmekten çekinmeyeceğiz. Bağımsız ve özgür bir yargı düzenini ülkemizde inşa edene kadar da pes etmeyeceğiz. Hakkımızda düzenlenen bu fezlekeler, bugünün utancı, yarının aydınlık geleceğidir” değerlendirmesinde bulundu. Başarır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ve CHP’li milletvekilleri hakkında, ceza kanunun çok sayıda maddesinden dokunulmazlık fezlekesi düzenlendiğini belirtti.
www.mersinportal. Haber Merkezine açıklamalarda bulunan CHP'li Başarır; "Gündem yoksulluk, yolsuzluk, adaletsizlik, pandemi, esnaf dükkân açamazken AKP’nin lebalep kongreleri” ifadelerini kullandı.
Başarır, TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekelere ilişkin "Gündem işçimizin, emeklimizin, memurumuzun, köylümüzün, halkın hali, gündem sefalet. Biz gerçek gündemi konuşmaya devam edeceğiz. İktidar fezlekelerle gündemi değiştirmeye çalışıyor. Gerçekleri konuşmaya cesaretleri ve yüzleri yok. Sahip oldukları sorumlulukların üstesinden gelemeyip her kesimden insanlara iftira atarak ülke yönetilmez. Haydi buyursunlar. Benim dokunulmazlığımla ilgili Türkiye’de bir gündem yok, olmasın da. Kaldırsınlar. Biz halkın gündemiyle ilgilenmeye devam edeceğiz. Lütfen gündemi meşgul etmeyin" diye konuştu.
Mersin Portal-Haber Merkezi