banner308

Diyarbakır'da neler oluyor ?

Lice'de karakol inşaatında olay çıktı ! Hükümet: "Bu olay Kürtlerin Gezi Parkı'dır" dedi...

Diyarbakır'da neler oluyor ?

Lice'de karakol inşaatında olay çıktı ! Hükümet: "Bu olay Kürtlerin Gezi Parkı'dır" dedi...

29 Haziran 2013 Cumartesi 11:41
Diyarbakır'da neler oluyor ?

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çatışma çıktı. Molotof kokteyli atıp, çadırları ateşe veren gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale edip uyarı ateşi açtı. İlk gelen bilgilere göre olaylarda 1 kişinin öldüğü 2'si ağır 9 kişinin yaralandığı öğrenildi.





ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, uyarı ateşi açtı.




GEZİ PARKI'NIN KÜRT VERSİYONU


Lice'de bir kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili NTV'ye konuşan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, sosyal medyayı eleştirdi. Çelik, "Gezi Parkı olayının bir Kürt vesiyonu hazırlanmaya çalışıyor" dedi. Gece Bülteni'ne telefonla bağlanan Çelik, sosyal medyada yer alan bazı haberlerle ilgili uyarıda bulunarak, "Gezi Parkı olayının bir Kürt vesiyonu hazırlanmaya çalışılıyor" diye konuştu. Çözüm sürecinin başından bu yana bazı gruplarca sabote edilmeye çalışıldığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti: "Yaklaşık 6 aydır teröre dayalı çatışmalar nedeniyle ölümler meydana gelmiyor, kan akmıyor, şehit cenazeleri gelmiyor. Anladığım kadarıyla bu birilerini rahatsız ediyor. Gezi olaylarından sonra, şimdi Lice'deki bu hadise üzerine birileri tekrar devreye girdi.



Şimdi sosyal medyada bir yalan makinesi çalıştırılıyor, abartılar çalıştırılıyor. Bunun üzerinden adeta Gezi Parkı olayının bir Kürt vesiyonu hazırlanmaya çalışıyor. Bu olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza allahtan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Orada akrabaları yaralılar arasında olan bir Liceli aradı beni, önceden de tanıdığım biri. Anlattığına göre, PKK'lı olduğu söylenen bir grup, köylüleri karakol inşaatını protesto etmek için zorluyor.



Önce protesto ile başlayan bu eylem, şantiye çadırlarının yakılmasına ve molotof kokteyli atılmasına dönüşüyor. Bunun sonucunda da karakolda görevli askerler havaya ateş açıyor ve çıkan arbedede bir vatandaşımız hayatını kaybediyor. 9 kadar da yaralı var. Bu olay hepimizi çok üzdü. Ama bu olayın meydana gelmesinden sonra, pusuda bekleyen art niyetliler, olayı Gezi Parkı'nın Kürt versiyonuna dönüştürmeye çalışıyor. Diyarbakır'da bu yıl 15 karakolun yenilenmesine karar verilmiştir. Bunlar yeni yapılan karakollar değil, bunların önemli bir kısmı bina olarak miyadını doldurmuştur. Yenilenmesine karar verilen bu karakollardan 6'sında inşaat başlamıştır. Kayacık Karakolu da bunlardan bir tanesidir.



Öte yandan Diyarbakır'da bulunan 9 karakol da tamamen kapatılmıştır. Karakol yeniden yapılmaz diye bir şey yok. Güvenlik açısından, kaçakçılık ve terörle mücadele açısından ihtiyaç olursa yeniden karakol yapılır, yapılmalıdır da. Ama burada böyle bir durum söz konusu değildir. Çözüm sürecinin başlamasından bu yana bazı kontrolsüz gruplar olduğunu düşündüğümüz kimseler, süreci sabote etmeye çalışıyor.Şimdiye kadar 17 olay meydana geldi. Bunlar gasp ve kaçırma olaylarıdır. Şantiye basma ve şantiye araçlarını yakma olayları da meydana gelmiştir.



Eğer bunlar PKK ve PKK'nın kontrolündeyse, bunları izah etmek mümkün değildir. Türkiye'de bir çatışmasızlık ortamı var ve bunun devam etmesi gerekiyor. PKK'nın silahlı unsurları ülkeyi terk ediyor. Bu süreçte bunlar yapılıyorsa, bu akla ziyandır. Ama bunlar PKK içerisindeki kontrol edilemeyen farklı gruplarsa, bunlara PKK'nın BDP ve KCK'lı teşkilatların sahip çıkmaması gerekiyor.



Ben bu olaydan sonra sürecin zehirlenmesi yönündeki gayretlerin artacağı varsayımından hareketle şunu ifade etmek isterim; herkes sağduyulu olmalıdır. Evet üzücü bir olay meydana gelmiştir ama bunun büyümemesi ve farklı noktalara çekilmemesi için, daha fazla vatandaşımızın canının yanmaması, ülkemizin daha fazla zarar görmemesi için herkesin aklıselimle hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.



Biraz önce BDP'nin, teşkilatlarına sokağa çıkma çağrısında bulunduğu şeklinde bir bilgi geldi. Ben bu bilginin doğru olmamasını temenni ederim. Umarım Sayın Demirtaş ve Kışanak da teşkilatlarına çağrıda bulunarak çözüm sürecini zehirlememeleri konusunda uyarı yaparlar. Savaş baronlarına, ideolojik ve siyasi menfaatlerini gerçekleştirme çabasında olanlara bu fırsatı vermemeliyiz diye düşünüyorum."



Son Güncelleme: 29.06.2013 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.