banner308

Erdoğan'dan yine çok konuşulacak sözler

Erdoğan: Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi'yim

Erdoğan'dan yine çok konuşulacak sözler

Erdoğan: Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi'yim

18 Temmuz 2013 Perşembe 12:10
Erdoğan'dan yine çok konuşulacak sözler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Alevilik Hz. Ali'yi sevmek değil mi? Alevi Müslüman değil mi? Sünni de Müslüman Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse, ben dört dörtlük bir Aleviyim. Çünkü Hz. Ali efendimizi çok seviyorum. Ben onu nasıl sevmem. O nasıl yaşıyorsa, ben de onun gibi yaşamaya gayret ediyorum. Ama Aleviyim diye ortaya çıkıp, Hz Ali'nin yaşam şeklinden uzak olanlara da söyleyecek hiçbir şeyim yok" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından verilen iftarda konuştu. Mısır'da yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan şöyle konuştu
:

"MISIR HALKI DAYATMAYA RIZA GÖSTERMEDİ"

"Mısır'da, çok klasik son derece bayat bir senaryoyu Mısır'da uygulamak istediler. İnsanları yönlendirmek, cesaretlendirmek suretiyle bir meydanı doldurdular. O meydanı ülkenin bütün bir fotoğrafı gibi tüm dünyaya servis ederek bir darbeyi meşrulaştırabileceklerini sandılar. Mısır'da kimsenin sesi çıkmayacak sandılar. Dünya bunu görmeyecek, duymayacak, görüp duysa bile kimse tepki vermeyecek sanıyorlardı. Bir oldu bitti ile sandık sonuçlarını çiğneyeceklerini ,milletin hakkını, ve hukukunu kolayca gasp edeceklerini sandılar. Ama yanıldılar. Hem de arkalarındaki güçler yanıldı. Mısır halkı sessiz ve tepkisiz kalmadı. Çıktı meydana peki benim oyum ne olacak sorusunu sormaya başladı. Aynını buradada yapmadılar mı? Gezi Parkı'na gidenler zannettiler ki Türkiye sadece burası. Ama Ankara var Kazlıçeşme, Erzurum var. Onları ne yapacaksın. Onlar dediki peki benim oyum ne olacak. Zaten halkın iradesine saygı bu değilmi, Mısır halkı dayatmaya rıza göstermedi. Bu oldu bittiye boyun eğmediler."



"MISIR'DAN BANA MEKTUP GELDİ"

Batı ülkelerinin Mısır'daki darbeye sessiz kaldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Mısır'dan kendisine mektup geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Bana dün bir mektup geldi Mısır'dan konuşmalarımızı beğenmiyorlarmış, rahatsız oluyorlarmış Türkiye'yi aslında biz çok takdir ediyoruz. Çok takdir ettiğimiz bir Başbakanları vardı. Ama şimdi bazı gerçekleri bilmedikleri için yanlış açıklamaları, beyanları oluyor diyorlar. Gerekirse telefonla da konuşabiliriz diyorlar. Şimdi güler misin, ağlarmısın. Bir defa ben seninle nasıl konuşacağım. Sen seçilmiş değilsin. Sen darbe hükümeti tarafından veya darbe yönetimi tarafından atanmış birisisin. Hale bakın. Daha da enterasanı şimdi yemin töreni yapıyorlar. Güler misin, ağlar msıın. Ben tüm dünyaya sesleniyorum. Batıya sesleniyorum. askeri darbeyi yapan kişi yani Sissi, Milli Savunma Bakanı olmuş. Milli Savunma Bakanı kendi getirdiği Cumhurbaşkanı'nın karşısında el pençe divan yemin ediyor. Böyle bir trajedi olabilir mi? Hangi demokraside böyle bir şey var. Atayacaksın karşısına geçip el pençe divan duracaksın. Batı niye buna karşı çıkmıyor. Omurgalı bir duruş sergilemiyor. Benimle telefonla görüşme arzusunda olan kişi de, bir kaç hafta önce darbeye karşı olduğunu söyleyip, ama başbakanlık hevesine veya cumhurbaşkanlığı hevesine kapılınca hemen cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kabul ediyor. Göreve geliyor. Ve ondan sonra da bizimle görüşme talep ediyor. O işi geç. Sen seçimlerde yüzde bir buçuk oy aldın. Ama Mursi yüzde 52 oy aldı. Önce ona saygı göstermesini bileceksin. Ama ben Mısır'da Cumhurbaşkanı olarak sayın Mursi'yi görüyorum.Çünkü Mısır halkına saygı duyuyorum. Eğer Baradey seçilmiş olsaydı bugün onun için de böyle konuşurdum. Ama o seçilmedi. O bir buçukta kaldı. Saygın olan Mursi'dir."



"HİTLER SANDIKTAN ÇIKTI DİYE SANDIĞI MI KALDIRALIM"

Sandık demokrasisinin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeş Mısır halkı için en kısa sürede barış, huzur ve istikrar temenni ediyoruz. Gerek Mısır'da, gerek bu coğrafyada çok net ortaya bir şey çıktı. Eline silahı alan, ardına medyayı alan, sermayeyi alan. Öyle keyfi dayatmalarda bulunamaz. Eskiden olduğu gibi darbe yaptım diyerek, milleti, millet iradesini, demokrasiyi susturamaz. O dönmeler artık geride kalmıştır. Kimin ne derdi varsa yasalar çerçevesinde dile getirir. Unutmayın en büyük meydan sandık meydanıdır. Seçim sandığı çoğunluğun azınlığı yönetmesi için değil, azınlığın çoğunluğa dayatmalar yapmaması için vardır. Sandık demokrasi dışı arayışların panzehiridir. Sandık azınlığın çoğunluğa zulm etmesinin engelidir. Şimdi diyorlar ki Hitler de sandıktan çıkmıştı. Ne yapalım Hitler sandıktan çıktı diye sandığı ortadan mı kaldıralım. Türkiye'de 1946 yılına kadar sandık yoktu. Ama ülke, adı Führer değil de, 'mili şef' olan birisi tarafından yönetiliyordu. 1950'deki temiz seçimlerinden bugüne kadar da Türkiye sandıkta Hitlervari bir yönetim çıkarma riskini yaşamamıştır."



"ALEVİLİK HZ. ALİ'Yİ SEVMEKSE, BEN DÖRT DÖRTLÜK BİR ALEVİYİM"

Kendilerini Alevi olarak tanıtan ancak Hz. Ali'nin yaşam şeklinden uzak yaşayanların olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Onların bir tuzağı varsa Allahı'nda bir tuzağı var. Hedef Ak Parti değil Türkiye. 76 milyon bir olarak bu oyunun üzerine gitmeli. Bu tuzağı alt üst etmelidir. Onlar etnik kökenler arasında inanç grupları arasında özellikle de Alevi ve Sünni kardeşlerimin arasında sorunları derinleştirmenin gayreti içinde olacak. Biz sorunları çözmenin derdinde olacağız. Alevilik, Sünnilik ne demek ya. Alevilik Hz. Ali'yi sevmek değil mi? Alevi Müslüman değil mi? Sünni de Müslüman Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse, ben dört dörtlük bir Aleviyim. Çünkü Hz. Ali efendimizi çok seviyorum. Ben onu nasıl sevmem. O nasıl yaşıyorsa, ben de onun gibi yaşamaya gayret ediyorum. Ama Aleviyim diye ortaya çıkıp, Hz Ali'nin yaşam şeklinden uzak olanlara da söyleyecek hiçbir şeyim yok."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz yeni bir Anayasa bekliyor. Fakat Ana Muhalefet Partisi başta olmak üzere MHP, BDP ön kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İki gün önce MHP Genel Başkanı zehir zemberek bir basın açıklaması yaptı. Benim edebim onun ağzıyla konuşmaya müsade etmez. Çünkü o seviyeye inmem. Bizi terör örgütü ile işbirliği yaparmış gibi göstermek gayreti içerisine girmek aslında bir zillettir, denaettir. Biz sadece ülkemizde acaba bu terörü nasıl bitireceğiz bunun gayreti içerisindeyiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından verilen iftarda konuştu.
Yerel seçimlere değinen Başbakan Erdoğan, "Ortada seçim yok. Sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar da başladı. Seçime 8 ay varken, yenileceğini anlayanlar, çok erken şekilde yaygara koparmaya başladılar. Daha ortada sandık yok. Ne diyorlar seçimde hile var. Ortaya dökülmeye başladılar. Bir genç oruç tutmadığım için, bana saldırdılar diyerek karakola şikayete gidiyor. Polis de kardeş Ramazan yarın başlıyor. Buyur bir çayımızı iç deyip gönderiyor. Bizim onlara söyleyeceğimiz şu: 8 ay kala bahane üreteceğinize, şimdiden gerekçe üreteceğinize, gidin ve çalışın. Onlar için her şey normaldir. Biliyorsunuz bunların milli şefine, bir gün demişler ki, işte paşa hiç Allah demiyorsun, bu millet Allahı sever. bir de Allah de. 'Az önce dedim ya Allahaısmarladık.' Biz sadece çalışarak bugünlere geldik. Ayrım yapmaksızın kucaklıyoruz. Bizde etnik ayrımcılık yok. 76 milyon bizim kardeşimiz, canımız, ciğerimizdir" diye konuştu.



"KANAL İSTANBUL'DA OLACAK"


3. Köprü'yü 2015'te hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "3. Köprü'ye karşı olanlar var. Onları dinleyecek halimiz yok. Bizim yaptıklarımıza bunların hayali bile yetişemez. Farkımız bu. Birinci ve ikinci köprüye de karşıydılar. Ama üzerinden gelip geçtiler. O zaman geçmeyin. Sandalla gidip gelin. Siz köprüleri istemiyordunuz. Yok hem hayır diyecekler hem istifade edecekler. Kanal İstanbul da olacak. Eğer çevreciyseniz, haysiyetliyseniz, onurluysanız, biz Boğazımızı bir çevre katliamından kurtarmak için Kanal İstanbul'u yapıyoruz" dedi.

Türkiye ekonomisine de değinen Başbakan Erdoğan, "Bütçemiz hamd olsun artı verdi. yaklaşık 4 milyar TL artı verdi. Hemen yaygarayı koparıyorlar turizm çöktü. Şu anda turizmde gelirimiz bir önceki yıla göre, 18 buçuk artmıştır" dedi. Bu iyiye gidişin istenmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, batının da buna destek verdiğini bölgede güçlü bir Türkiye'nin istenmediğini söyledi.





"MİLLETİMİZ YENİ BİR ANAYASA BEKLİYOR"


Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz yeni bir Anayasa bekliyor. Fakat Ana Muhalefet Partisi başta olmak üzere MHP, BDP ön kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İki gün önce MHP Genel Başkanı zehir zemberek bir basın açıklaması yaptı. Benim edebim onun ağzıyla konuşmaya müsade etmez. Çünkü o seviyeye inmem. Bizi terör örgütü ile işbirliği yaparmış gibi göstermek gayreti içerisine girmek aslında bir zillettir, denaettir.



Biz sadece ülkemizde acaba bu terörü nasıl bitireceğiz bunun gayreti içerisindeyiz. Tam manasıyla sokakları terörize eder hale getirdiler. İşte bak, kendi gençleri gittiler bir yayın organını bastılar. Niye bastınız? Gittiler oraları taşladılar. Ak Parti gençliğinde böyle bir şey göremezsiniz. Çünkü bizim kitabımızda anarşi yok. Ama bu Genel Başkan 'vur de vuralım, öl de ölelim' dedikleri zaman size bunun tarihini zamanını yol haritasını açıklayacağım diyecek kadar onlara bu yolda istikamet veren birisi. Önce dürüst ol. 48 madde de mütabak kalındığına göre. Bir gün önce yardımcın, ön koşulsuız biz bunu çıkarmaya varız diyor. Bir gün sonra sen çıkıp hayır diyorsun. Siz kendi içinizde bir defa birbirinizle vuruşmaya düşmüşsünüz. Samimi olsaydınız, 48 maddede anlaşıldı. O zaman geçirelim. Sizin bize diyecek lafınız yok.




Çünkü biz 326 milletvekili ile bu Uzlaşma Komisyonu'nda 3 kişi ile temsil edilmeyi kabul etmişiz. Sen ise 51 milletvekilinle 3 kişi ile temsil ediyorsun. Ayıptır ya. Saygılı ol. Çünkü biz, bağcı ile kavga etmiyoruz. Üzüm yiyelim diyoruz milletçe. Hepsinin toplamı, CHP, MHP, BDP 120. Ben tekrar teklif ettim. Sayın Meclis Başkanı'na ben söyledim. Siz de söyleyin. Haftada 2 gün tatil yapacaksınız. 5 gün yoğun bir şekilde çalışmak üzere Yeni Anyasa'yı çıkaracaksınız." Sağduyu çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, "Biz dik duracağız oyunlarına gelmeyeceğiz, arkalarına aldıkları sosyal medya veya başka güçlere karşı dik durmaya devam edeceğiz. Bizi bölmek isteyenlerin oyunlarına sakın ha gelmeyin. Bu bir tuzaktır. kışkırtmalara tahriklere asla gelmeyeceğiz" dedi.

DHA



Son Güncelleme: 18.07.2013 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.