Eski Tıp Fakültesi Binası Yıkılıyor mu ?

Mersin’e 14 yıl hizmet verdikten sonra son 4 yıldır atıl durumda bırakılan eski Tıp Fakültesi Hastane Binası’nın güneyindeki baraka ve trafo kulübesi yıkıldı.

Eski Tıp Fakültesi Binası Yıkılıyor mu ?

Mersin’e 14 yıl hizmet verdikten sonra son 4 yıldır atıl durumda bırakılan eski Tıp Fakültesi Hastane Binası’nın güneyindeki baraka ve trafo kulübesi yıkıldı.

14 Eylül 2018 Cuma 09:05
Eski Tıp Fakültesi Binası Yıkılıyor mu ?

Mersin’in Merkez Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde bulunan, 10 bin 593 metrekarelik hizmet alanı ile bugüne dek sayısız insana şifa dağıtan eski tıp fakültesi hastane binasının güney bölümündeki trafo merkezi ve barakalar yıkıldı. Hastane birimlerinin 19 Mayıs 2014'de tarihinde üniversitenin merkez Yenişehir İlçesi'ndeki yeni kampüsüne taşınmasının ardından atıl durumda bırakılarak kaderine terk edilen hastane binası önceki aylarda hırsızlar tarafından yağmalanmış, hatta yağma sırasında elektrik akımına kapılan bir şahıs hayatını kaybetmişti. Yılardır atıl bırakıldığı gerekçesi ile sık sık kent kamuoyunun gündemine gelen eski hastane binasına gelen ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren iki ağır iş makinesinin yardımı ile eskiden poliklinik olarak kullanılan E Blok’un güneyindeki barakaları ve trafo kulübesini yıktı. Yıkım işlemlerinin ardından toplanan molozlar kamyon yardımı ile kampüsten çıkarıldı.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞI İLE YAPILMIŞTI
Mersinde yaşayan hayırsever iş insanlarını bağışları ile 2000’li yıllarda inşa edilerek kente kazandırılan eski tıp fakültesi hastanesinin 10 bin 593 metrekarelik hizmet alanına sahip. Yaklaşık 18 yıl önce inşa edilen binaların üzerinde çatlak bile bulunmazken alanın nasıl değerlendirileceği hala gizemini koruyor. Önceki dönemlerde yapılan açıklamalarda hastane yerleşkesinin 7 bin 961 metrekarelik bölümünün Maliye Bakanlığı’na ait olduğu bildirilirken, Mersin Üniversitesi’ne ait olan 2 bin 632 metrekarelik alan için ise Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devir işlemlerini sürdüğü kaydedilmişti.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.