İstanbul Polisine Bir Şok Daha

İstanbul'da 5 polisin dövdüğü kişi daha sonra yaralı halde sokak ortasında bırakılmış..

İstanbul Polisine Bir Şok Daha

İstanbul'da 5 polisin dövdüğü kişi daha sonra yaralı halde sokak ortasında bırakılmış..

26 Haziran 2013 Çarşamba 10:09
İstanbul Polisine Bir Şok Daha
Taksim Gezi Parkı protestoları sırasındaki polis müdahalelerine yönelik tartışmalar sürerken, Antalya'da 3 gencin 17 polis tarafından dövülmesi görüntüsünden sonra, yeni bir işkence kaydı daha açığa çıktı. Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre İstanbul Sancaktepe'de 5 polisin dövdüğü Hakan Yaman'ı daha sonra yaralı halde sokak ortasında bıraktıklarını gösteren kayıt, savcılığa sunuldu.





Suç duyurusunda ise görüntülerden daha vahim iddialar yer aldı. Avukat Elif Eylem Kınacılar, dilekçesinde, Yaman'ın vücudunda kırıklar olduğunu, görme kaybı ve yanıklar bulunduğunu belirtirken, adli tıp raporunu da savcılığa sundu. Raporda da Yaman'ın vücudunda yanık izleri olduğu belirtildi. Görüntülerde, polislerin Yaman'ı yerde sürükleyerek, yolun ortasına nasıl bıraktıkları net biçimde görülüyor. Avukat Kınacılar'ın dün İstanbul Anadolu Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:



Ateşe attılar


"Hakan Yaman, 3 Haziran 2013 günü saat 22.30-23.00 sıralarında Sancaktepe Birgül Sokakta bulunan evine gitmek için Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nden geçmekte iken TOMA'da görevli 5 polis tarafından ölümüne kast edercesine saldırıya uğramış, gözünü kaybetmiş, ciddi bir şekilde yaralanmıştır.





Servis şoförü olarak çalışmakta olan Yaman, aracını park ettikten sonra evine gitmekte iken, o tarihte vuku bulan olaylarla ilgisi yokken (olsa bile uğradığı saldırının hukuki geçerliği yoktur) bölgede görev alan polis memurları ve TOMA'da görevli polislerin müdahale etmesi sonucu atılan gaz bombası ile sağ karın boşluğundan vurulmuştur. Yere düşmesi üzerine 5 kişilik kolluk kuvveti grubu tarafından yerde sürüklenerek ve dövülerek işkence edilmiş, bu sırada polislerden biri tarafından gözüne sert bir cisim sokularak gözü çıkarılmıştır. Yerde haraketsiz kalan Hakan Yaman o sırada yakında yanmakta olan ateşin içine polisler tarafından atılmıştır.



Canavarca his


Olay tartışmasız biçimde işkencedir. Çünkü 5 polis dakikalarca darp etmiş, yetmemiş gözünü çıkarmış, o da yetmemiş ölmesi için ateşe atmıştır. Tüm bu olay silsilesi kayıtlar ve videodan da görüleceği üzere şüpheliler canavara bir hisle bu eylemlerini gerçekleştirmiştir.



Öldü sandılar


Yaman'ın öldüğünü düşünen polisler olay yerinden uzaklaşmıştır. Polis memurlarının uzaklaşmasından sonra kendi çabasıyla ateşken çıkmış ve çevredeki insanların yardımı ile Sancaktepe Bölge Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Burada mağdurun durumu ağır olduğu için ilk müdahale yapılamamış ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Adli raporda da belirtildiği üzere, Yaman'ın baş ve yüz kısımnda ciddi hasar oluşmuş, elmacık ve çene kemikleri ile alın ve burun kemikleri kırılmış, sol gözde görme kaybı meydana gelmiş ve vücudun muhtelif kısımları ciddi şekilde yanmıştır."

1-024.jpeg

Görüntülerde de var

Savcılığa sunulan adli tıp raporunda da Yaman'ın vucüdunda yanık izleri bulunduğu net biçimde belirtildi. Savcılığa sunulan görüntülerde de 5 polisin Yaman'ı sürüklediği, duman çıkan bir yeri üzerine bırakarak olay yerinden ayrıldıkları görülüyor.

Milliyet


Son Güncelleme: 26.06.2013 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.