banner308

Karayılan'dan Ankara'yı Gerecek 3 Şart

Açılımlardan güç alan terörist yuvası Kandil, taleplerini artırıyor..

Karayılan'dan Ankara'yı Gerecek 3 Şart

Açılımlardan güç alan terörist yuvası Kandil, taleplerini artırıyor..

30 Nisan 2013 Salı 11:21
Karayılan'dan Ankara'yı Gerecek 3 Şart

Murat Karayılan Kürt televizyonuna konuştu. Kandil'den verdiği mesajlar bu kez "işi yokuşa süren" türden oldu.

Özetle 3 talep ortaya attı:

1- Silah bırakmak için Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koştu
2- *PKK'nın uluslararası terör örgütleri listesinden çıkarılmasını istedi
3- Özel Kuvvetlerin lağvedilmesini talep etti.

Karayılan, PKK'nın yeni söylemini de açıkladı; "Yeni Türkiye yeni Ortadoğu yeni dönem"



İşte Karayılan'ın açıklamalarından önemli bölümler:



ÖZEL KUVVETLER LAĞVEDİLSİN

Geri çekilme tamamlanırsa 2. aşama başlayacak. Bu aşamanın özellikleri Türk Devleti’nin çözüm karşısındaki görevlerini yerine getirmesidir. Yani anayasada bir reform yapması, koruculuk sistemi ve özel kuvvetleri vb. güçleri bir kenara çekmesi ya da bunları sivilleştirmesi. Bu savaş güçlerinin ya lağv edilmesi ya da geri çekilmesi gerekiyor.

Aynı şekilde yeni bir anayasanın düzenlenmesi gerekiyor. Bunda Türkiye’nin demokratikleştirilmesi, Kürt inkarının kaldırılması ve varlığının kabul edilmesi, Kürt halkının özgürlüklerinin garanti altına alınması, aynı şekilde Türkiye’de yaşayan diğer halkların da, yaşayan farklı etnik ve dini kimliklere özgürlük tanınması gerekiyor.



ÜÇÜNCÜ AŞAMA


Bunların başarıyla sonuçlanmasından sonra 3. Aşama devreye girer. Buna da “normalleşme süreci” ve “özgürlükler süreci” diyebiliriz. Kürt ve Türk toplumunun karşılıklı birbirini affetmesi gerekiyor. Toplumsal bir barış projesi çerçevesinde kalıcı bir barışın sağlanması lazım.



ÖCALAN ÖZGÜRLEŞİRSE SİLAH BIRAKIRIZ

Başta Önder Apo olmak üzere herkesin özgürleşmesi gerekiyor. Hiçbir esirin kalmaması lazım. Bu çerçevede ancak gerillanın silahsızlandırılması gündeme girebilir. Çözümün konsepti böyle ortaya konuldu.



SİLAHI NE ZAMAN BIRAKACAKLAR?

Bizim açıklamamıza karşı AKP’nin danışmanları bazı şeyleri olumlu bulmasının yanı sıra özellikle benim için “Karayılan tam süreci anlamamış” diyor. Aslında hareketi kastederek söylüyorlar. “Normalleşme öncesi silahların bırakılması lazım. Eğer olmazsa normalleşme nasıl başlar” diyorlar. Bununla süreci geriye çekmek yada kendi isteklerini dayatmak istiyorlar. Biz “En son silahsızlanma” demiyoruz. Normalleşmeye paralel olarak özgürlüklerin gelişmesiyle birlikte sonuca gidebiliriz.

Şimdi de önceliklerin yerini değiştirmek istiyorlar. Bir de “Kandil’e çekilecek güçler bizim için tehdit unsuru olurlar. Tehditler altında nasıl anayasal reformlar yaparız(?)” diyorlar. Bu ne demektir? Demek ki teslim almak istiyorlar. Bu hegemonik iktidar anlayışıdır. Hep kendini üstte görme var. Senin 700 bin askeri gücün var. Hiç kimse için tehdit olmuyorsa birkaç bin Kürt gerillasının ülke dışında bulunması mı sizin için tehdittir. Bunlar yanlış şeylerdir.




PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILMALI

Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi PKK hakkında terörist değil, aktivist gibi kelimeler kullanmasını karar altına alması olumlu bir davranış olsa da yetersiz görüyoruz. PKK’nin bütünen terör listesinden çıkarılması lazım. Zaten terör listesine alınmamız büyük bir haksızlıktı. Dünyanın neresinde görülmüş ki milyonlarca taraftarı ve sempatizanı olan bir hareket terör olarak ifade edilmiş. En doğal temel hakları için mücadele eden gücü terör listesine alıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Biz terörist değiliz, terör karşısında direniyoruz.




STRATEJİMİZ: "YENİ TÜRKİYE YENİ ORTADOĞU YENİ DÖNEM"

Biz bölgede artık yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Sorunları çatışma ve silahla değil, siyaset ve diyalogla çözmek istiyoruz. Bunun için şiarımız “Yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dönem” dir. Bu temel stratejimizdir.

Son Güncelleme: 30.04.2013 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.