banner308

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeliye Başbakanlık Teklifi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan MHP lideri Bahçeli’ye "Başbakan sen ol" önerisi..

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeliye Başbakanlık Teklifi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan MHP lideri Bahçeli’ye "Başbakan sen ol" önerisi..

19 Haziran 2015 Cuma 10:25
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeliye Başbakanlık Teklifi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, resmi koalisyon görüşmeleri başlamadan önce MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol” çağrısı yaptı. Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre Kılıçdaroğlu, MHP’nin çözüm süreci konusundaki katı tutumuyla HDP’nin desteğini nasıl alacağı yönündeki soruya da “Türkiye’nin dünya kadar sorunu var. Bunların çözülmesi lazım. Siyaset sanatı da çözüm üretme sanatıdır” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, CHP, MHP ve HDP’nin seçim bildirgelerindeki vaat ve projelerin belli olduğunu ve bildirgelerdeki ortak unsurlar üzerinden Türkiye’nin sorunlarının çözümünde çok önemli adımlar atılabileceğini kaydetti.



17-25 BALTA MI Kİ GÖMELİM
Kılıçdaroğlu, yolsuzluk konusunda hem CHP’nin hem milletvekillerinin hassasiyeti olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlkelerimizden biri yolsuzlukla mücadele. İktidarın da yolsuzlukla mücadele etmesi gerekiyor. Sayın Başbakan ‘Baltaları gömün gelin’ diyor. Bizim elimizde hiçbir zaman balta olmadı. Ancak 17-25 Aralık soruşturmalarını balta olarak görüyorsa yanlış yaklaşıyor. İktidar bu dosyalar konusunda aklanmak için bizden daha çok çaba sarfetmeli. Hem ‘Hırsızlık yapan kardeşim bile olsa kolunu keserim’ diyeceksiniz, hem ‘bu dosyalar yeniden açılmaz’ diyeceksiniz. Sağlıklı bir yargılama süreci olsaydı, biz de karara saygı duyardık. Ancak olmadı. 



SEÇİMDEN TEREDDÜTÜMÜZ YOK
Erken seçim konusunda bizde tereddüt yok. Ancak erken seçim liderlerin görevini yerine getirmemesi demektir. 7 Haziran’da siyasi parti liderlerine bir yetki verildi. Bunu değerlendirmemiz lazım. Hepimiz uzlaşmak zorundayız.Bizim kişisel bir Tayyip Erdoğan düşmanlığımız, karşıtlığımız yok. Biz diyoruz ki herkes ‘hukukun içinde kalsın. O da hukuk içinde kalırsa bir sorunumuz yok.”

Son Güncelleme: 19.06.2015 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.