Mersin'de Yaşanılan 4,6 Deprem Sonrası Önemli Açıklama Geldi.

Dün akşam 23:00'de meydana gelen deprem sonrası Mersinliler yine diken üstüne geldi. Uzmanlar Mersin’de yaşanan 4,6’lık deprem sonrası yaptığı açıklamalar ile “Endişelenecek bir şey yok” diyerek, bölgede biriken gerilimin azalmasına bu depremlerin iyi olduğunu duyurdu.

Mersin'de Yaşanılan 4,6 Deprem Sonrası Önemli Açıklama Geldi.

Dün akşam 23:00'de meydana gelen deprem sonrası Mersinliler yine diken üstüne geldi. Uzmanlar Mersin’de yaşanan 4,6’lık deprem sonrası yaptığı açıklamalar ile “Endişelenecek bir şey yok” diyerek, bölgede biriken gerilimin azalmasına bu depremlerin iyi olduğunu duyurdu.

17 Mart 2023 Cuma 11:09
Mersin'de Yaşanılan 4,6 Deprem Sonrası Önemli Açıklama Geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin Körfezi'nde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu. Depremin 'Ecemiş kırığı'nın deniz içinde devamında olduğunu ifade eden Ercan, "Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok" sözlerine yer verdi.

Kahramanmaraş depremler sonrası gerek zemin sıvılaşması gerekse de kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük korku ve panik yaşanan Mersin’de, 46 ile sallanmasının ardından tedirginlik arttı.Ancak uzmanlar Mersin’de yaşanan 4,6’lık deprem sonrası yaptığı açıklamalar ile “Endişelenecek bir şey yok” diyerek, bölgede biriken gerilimin azalmasına bu depremlerin iyi olduğunu duyurdu.

Öğlen saatlerinde Bolu'da meydana gelen 4.8'lik depremin ardından bu kez de Mersin'in Erdemli ilçesi Akdeniz açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 22.59'da meydana gelen sarsıntı yerin 16 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, depremin "Ecemiş kırığı"nın deniz içinde devamında olduğunu ifade etti. Bölgenin gerginliğini attığını da belirten Ercan endişenecek bir durum olmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, paylaşımında, "16 Mart 22.49'da Mersin açığında Akdeniz'de olan M4,6'lık küçük deprem Ecemiş kırığının deniz içinde devamında olmuştur. Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok" dedi.

Bir diğer açıklama ise Harward’dan Prof Dr. Judith Hubbard’dan geldi. Hubbard Mersin’deki depreme ilişkin şu açıklaması dikkat çekti: “Mersin'in 30 km güneybatısında M4.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 6 Şubat çift depremleri ardından bu bölgede hissedilen en büyük deprem. Bu deprem kıyı boyunca ve Kıbrıs, Türkiye, Suriye ve Lübnan'da daha geniş çapta güçlü bir şekilde hissedildi. Ana şoklardan bu yana geçen süre ve faya olan mesafe göz önüne alındığında, ben buna artçı sarsıntı demezdim.”

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 17.03.2023 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner304

banner305