Muhalefet Partilerinin Köşk Adayı Kimler Olacak

Abdullah Gül'ün başlattığı tartışma hız kazanarak konuşulmaya devam ediyor.

Muhalefet Partilerinin Köşk Adayı Kimler Olacak

Abdullah Gül'ün başlattığı tartışma hız kazanarak konuşulmaya devam ediyor.

04 Nisan 2014 Cuma 11:01
Muhalefet Partilerinin Köşk Adayı Kimler Olacak

 Yerel seçim kesin sonuçları daha ilan edilmeden cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaya başlandı. CHP Lideri'nin Wall Street Journal'e verdiği demeçte, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet partileri arasında ittifak olabileceğine ilişkin açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu, Köşk'e çıkacak kişinin özelliklerini ise "Siyasi kimliği, bir partiye olan aidiyeti çok öne çıkmamış ama toplumun her kesimini kucaklayan, iyi eğitim almış, yabancı dil bilen dünyayı ve Türkiye dengelerini iyi bilen bir kişi" olarak tarif etti. CHP Lideri'nin çıkışının ardından siyasi kulisler hareketlendi.

 

İŞTE ADI GEÇENLER

Kulislerinde, bir kadın adayın üzerinde uzlaşma aranması durumunda, eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, ismi konuşulan isimlerin başında geliyor. CHP kulislerinde konuşulan bir diğer isim eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu. TED Ankara Koleji'nden mezun olan ve mülkiyeyi bitiren Tuğcu, Kılıçdaroğlu'nun tarifinde uyan kişilerin başında sayılıyor.


Kulislerde MHP milletvekili ve Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in ismi üzerinde de uzlaşma sağlanabileceği belirtiliyor. MHP'li bir aday üzerinde uzlaşma arayışı durumunda MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de şans tanınan adaylar arasında yer alıyor.


Köşk için muhalefet kulislerinde eski Yargıtay Başkan Sami Selçuk'un ismi de geçiyor. Uzlaşmacı kişiliyle ön plana çıkan Selçuk, CHP Lideri'nin yaptığı tanıma da uyuyor. CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal da Köşk'e aday gösterilmesi muhtemel isimler arasında yer alıyor.


Yine merkez sağ kökenli, eski CHP Milletvekili İlhan Kesici'nin ismi üzerinde uzlaşma aranmasının gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Yurt dışında bulunan eski Devlet Bakanı Kemal Derviş de CHP kulislerinde Köşk adayı olarak konuşulan isimlerin arasında yer alıyor.



Kaynak:
HT Gazete

Son Güncelleme: 04.04.2014 11:04
Anahtar Kelimeler:
Cumurbaşkanlığı Seçimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.