banner308

Necmi Birim Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığa Aday Oldu

Tarımda yapılan birçok hatanın mesleklerini kötü etkilediğini ama bunların çözüme ulaşması için yapılacak olan seçime aday olduğunu duyuran Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkan adayı Necmi Birim, “Sen ODA’na sahip çık, ODA sana sahip çıksın!” dedi.

Necmi Birim Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığa Aday Oldu

Tarımda yapılan birçok hatanın mesleklerini kötü etkilediğini ama bunların çözüme ulaşması için yapılacak olan seçime aday olduğunu duyuran Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkan adayı Necmi Birim, “Sen ODA’na sahip çık, ODA sana sahip çıksın!” dedi.

19 Aralık 2019 Perşembe 11:17
Necmi Birim Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığa Aday Oldu

Ziraat Mühendisi Necmi Birim hafta sonu yapılacak Ziraat Mühendisleri Odası Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklama ile adaylığını açıklayan Birim, "Biz, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şubesine üye, Ziraat Mühendisleriyiz. Anayasamızın 135. Maddesine dayanarak, 6235 sayılı kanunla kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüyüz. Aynı zamanda iki yılda bir yapılan genel kurullarda yönetim kurulu üyelerimizi ve delegelerimizi üyelerimizin oyları ile seçerek, sivil toplum kuruluşu özelliğine de sahibiz" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Necmi Birim dahil

"GİRDİLERİN ARTMASI ÜRETİCİNİN REKABET ŞANSINI YOK ETTİ"

Üyelerinin çalışma alanlarının çok çeşitli olduğunu anlatan Birim, "Özet olarak, tarımsal üretim ve pazarlamanın olduğu her alanda varız. İnsan yaşamı için olmazsa olmazları olan gıda ve giyim hammaddelerinin karşılandığı bir sektöre dayanmaktayız. Tarım sektörümüz, uygulanan yanlış politikalar sonucunda üvey evlat muamelesi görmektedir. Üreticilerimiz üretimden koparılmış, geçinemediği köyünden şehirlerin varoşlarında işsiz bir şekilde yaşamaya göç ettirilmiştir. Uluslar arası kartellerin dayatmasıyla tarımsal üretimimiz şekillenmekte, girdilerin artması sonucunda rekabet şansımız kalmamaktadır. Birkaç ürün hariç, ihracatçı konumdan çıkıp,ithalatçı bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

"Meslektaşlarımızın çalışma alanlarının temel dayanağı olan üreticilerimizin, toprağın ve suyun kıymetini bilerek, onları korumaya, geliştirmeye çalışmadan faaliyet göstermemiz mümkün değil" diyen Birim "Onlar varsa biz var olacağız. Bunları göz önünde tutarak meslektaşlarımızın özlük haklarını ve yaşam koşullarını geliştirmeye çalışacağız. Son yıllarda Odamızın yetkileri giderek kısıtlanmış, anayasal hakları yönetmelikler vasıtasıyla geri alınmıştır. Genel Merkezimizin politikaları ışığında, yerel düzeyde Mersin özelinde çalışmalar geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

"ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ TEKRAR TESİS EDECEĞİZ"

Başkanlığa seçildiği takdirde yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler veren Birim, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’imizde de örgütlülüğümüzü zayıflatmak için hatalı uygulamalar yapılmıştır. Örgütlülüğümüzü yeniden tesis etmek ve mühendis arkadaşlarımızı Odaya kazandırmak için her türlü çalışmayı yapacağız. Genç, mesleğe yeni atılan, işsiz mühendis arkadaşlarımıza sahip çıkılacak, Odamızda bir insan kaynakları dosyası oluşturulacaktır. Gerekli takipler ve güncellemeler yapılacaktır. Pestisit ve gayri sıhhi maddelerle temas halinde olan meslektaşlarımızın erken emekli olabilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bünyemizde yetkin arkadaşlarımızın katılımı ile çözüm odaklı, konusunda tecrübeli

paydaşlarla fidancılıktan hayvancılığa, sebzecilikten meyveciliğe kadar tarımın alt alanlarında çalışma komiteleri kurup, ileri ve teknik düzeyde çalışmalar yapılacaktır. Meslektaşlarımızın yoğun olduğu çevre ilçelerde ilçe sorumluları görevlendireceğiz. Mesleğimizin varlık sebebi olan küçük ve orta boy üreticilerimizin üretimden kopmaması adına ucuz girdinin sağlandığı ve bilgi paylaşımının rahatlıkla yapılabildiği ooperatifleşmenin yaygınlaştırılması için teknik ve detaylı çalışmalar yapılacaktır. Mühendis arkadaşlarımızın sosyal alanda daha etkili olabilmeleri ve refah düzeylerinin artması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Mühendis arkadaşlarımızın yabancı dil sorununu çözmek için dil eğitimleri konusunda çalışmalar hemen başlatılacaktır. Zirai ilaç bayilerimizin denetlenmesi sırasında Odamızdan da yetkilendirilmiş bir meslektaşımızın bulunmasında yarar görüyoruz. Bu konuda Genel Merkezimiz ile birlikte Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağız. Üretim modeli ve iklim konusunda yakın benzerlikleri olan, aynı sahili paylaştığımız bölge illeri Muğla’dan Hatay’a kadar ZMO Şubeleri ile ortak hareket edip, güç birliği kurulacaktır.

“Sen Oda'na sahip çık, Oda sana sahip çıksın!” şeklindeki slogan ile meslektaşlarına mesaj veren Birim, "Yapılacak o kadar çok işimiz var ki ama biz bunlara hazırız. Çeşitli sektörlerin var olduğu, tarım ve tarıma dayalı sanayinin ön planda olduğu bir kent olan Mersin’imizin Ziraat Mühendisleri olarak, heyecanımızla, birikimimizle, yetkin, tecrübeli ve dinamik kadromuzla göreve talibiz."

"SİYASİ HAMASETLE ZİRAAT FAKÜLTESİ AÇILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Birim, bir basın mensubunun Mersin Üniversitesi'ne Ziraat Fakültesi açılıp açılmaması yönünde ne düşündüğü yönündeki sorusuna şöyle cevap verdi: "Biz Ziraat Fakültesine normalde karşı değiliz ama şu aşamada, ülkemizde 36'nın üzerinde Ziraat Fakültesi var. Gidilen her yerde siyasi hamasetle Ziraat Fakültesi açılması gündemde olduğu için biz kesinlikle Ziraat Fakültelerinin rast gele açılacak bir fakülte olmadığını söylüyoruz. Ve şu aşamada kesinlikle açılmasını istemiyoruz. Çünkü oradan mezun olan meslektaşlarımızın kamuya alınmamaları gibi bir durum söz konusu. Tek seçenekleri var zirai ilaç bayiliği. Ancak yeterinden fazla zirai ilaç bayisi var. Koca İngiltere'de 70-80 tane zirai ilaç bayisi varken bugün ülkemizde 7 binin üzerinde Zirai İlaç Bayii var. Biz meslektaşlarımızı sadece bir sektöre mahkum etmek istemiyoruz. Ziraat fakültelerinin alt yapısı olmadan teknik şartlar olmadan rast gele her ilde vaad verilerek açılmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz." 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 19.12.2019 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.