Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'nin "Aynı Gün Teslim" ve "Yerinde Dağıtım" projeleri ile gönderilerin daha hızlı bir şekilde ulaştırılacağını açıkladı. Ayrıca, Kargo Ayrım Sistemi (KAS) ile gönderilerin saatte 10 bin adet hızla işlendiğini belirten Uraloğlu, hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılacağını vurguladı.
Bakan Uraloğlu, PTT'nin Türkiye genelinde 12 bin 275 araçlık filosu, 3 bin 594 iş yeri ve 38 bin 900 personeliyle hizmet verdiğini hatırlatarak, bu projelerle müşteri memnuniyetinin artırılacağını ifade etti.
Aynı Gün Teslim Projesi İlk Olarak Bursa’da Başladı
Bakan Uraloğlu, 13 Ocak 2025 tarihinde başlatılan Aynı Gün Teslim Projesi kapsamında, e-ticaret gönderilerinin yoğun olduğu büyük şehirlerde aynı il varışlı gönderilerin aynı gün teslim edilmesinin sağlanacağını belirtti. Bu projeyle Bursa’da yaklaşık 4 bin gönderinin, kabul edildiği gün alıcısına ulaştırıldığını söyledi.
Projenin ikinci fazında Ankara'da uygulanmaya başlanacağını, ardından İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde de aynı hizmetin sunulacağını ifade etti.
Gönderiler Saatte 10 Bin Adet Hızla Ayrılıyor
Uraloğlu, PTT'nin kargo süreçlerini daha hızlı ve hatasız yönetmek için kurulan Kargo Ayrım Sistemi (KAS) hakkında da bilgi verdi. Bu sistem, saatte 10 bin gönderiyi işleme kapasitesine sahip olup, gönderilerin ayrım süresini kısaltarak sevk hatalarını minimize ediyor.
Mevcut KAS cihazlarının İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Adana ve Bursa başmüdürlüklerinde kurulu olduğunu belirten Uraloğlu, bu cihazlarla İstanbul Anadolu’da 21,6 milyon, İstanbul Avrupa’da 21 milyon, Adana’da 16,7 milyon ve Bursa’da 6,9 milyon gönderinin hızla işlendiğini açıkladı. Yakın zamanda Ankara, Sakarya ve İzmir’de de KAS cihazlarının kurulacağı duyuruldu.
Yerinde Dağıtım Modeli İlk Olarak Şanlıurfa’da Hizmete Alınacak
Bakan Uraloğlu, kargo hizmetlerini daha da hızlandıracak olan Yerinde Dağıtım Modelinin ilk olarak Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü’nde devreye alınacağını söyledi. Bu model ile kabul ilinden farklı bir ile sevk edilen gönderilerin, varış iline ulaştığı gün teslim edilmesi hedefleniyor. Şanlıurfa’daki uygulamanın ardından, büyük şehirlerde de aynı sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi