Kategoriler

Mersin Portal

Mersin Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

ŞIRNAK'ın Küpeli Dağı Ziyarettepe bölgesindeki operasyon sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can'ın cenazesi, memleketi Mersin'in Gülnar ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şırnak'tan havayolu ile getirilen şehit askerin cenazesi, ilk olarak Gülnar ilçesine bağlı İshaklar Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Merkez Ulu Camii önünde tören düzenlendi. Buradaki törene Vali Ali İhsan Su, İskenderun 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, askerler, şehidin ailesi, yakınları ile binlerce kişi katıldı.


'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, 'Kahrolsun PKK' sloganlarının atılarak, sık sık tekbir getirilen törende şehit Can'ın babası Mustafa ve anne Eşe Can, yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Şehit askerin ablası ve kardeşi de tören boyunca gözyaşı döktü.Mersin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Şehit asker Hacı Mustafa Can'ın cenazesi, İshaklar Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
MERSİN
4 Kez Görüntülendi.
Güvenlik ve Asayiş İçin Toplandılar
MERSİN
5 Kez Görüntülendi.
Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor
MERSİN
12 Kez Görüntülendi.
Erdemli 'de Sandık Deposunda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
MERSİN
5 Kez Görüntülendi.
MABİYAD'dan Yeni, MESİAD Yönetimine Ziyaret
EKONOMİ
7 Kez Görüntülendi.
"Açlık Sınırı 16 Bin Lirayı, Yoksulluk Sınırı 57 Bin Lirayı Geçti"
MERSİN
8 Kez Görüntülendi.
Akdeniz’de İstilacı Balon Balığı Tehdidi Giderek Artıyor
MERSİN
9 Kez Görüntülendi.
Gündeme Bomba Gibi Düşen Uğur Dündar İddiası
TARSUS
6 Kez Görüntülendi.
Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı.
TARSUS
24 Kez Görüntülendi.
Tarsus'ta Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
GÜNDEM
34 Kez Görüntülendi.
Mersin'de 7 İlçede Elektrik Kesintisi