banner308

Ahmet Şafak Mersinlileri Coşturdu

Özgün Müziğin sevilen isimlerinden Ahmet Şafak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Ramazan etkinlikleri kapsamında Mersinli sanatseverlerle buluştu. Mersinlilerle özlem gideren sevilen sanatçı Ahmet Şafak, uzun yıllardır hazırlığını yaptığı ilk sinema filminin çekimlerini Mersin’de gerçekleştireceğinin de müjdesini verdi.

Ahmet Şafak Mersinlileri Coşturdu

Özgün Müziğin sevilen isimlerinden Ahmet Şafak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Ramazan etkinlikleri kapsamında Mersinli sanatseverlerle buluştu. Mersinlilerle özlem gideren sevilen sanatçı Ahmet Şafak, uzun yıllardır hazırlığını yaptığı ilk sinema filminin çekimlerini Mersin’de gerçekleştireceğinin de müjdesini verdi.

27 Mayıs 2018 Pazar 14:19
Ahmet Şafak Mersinlileri Coşturdu

Atatürk Parkı’nda binlerce Mersinlinin akın ettiği konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı.Yüreğinle Gel isimli parçası ile sahneye çıkan Ahmet Şafak, ‘Ömürlük Aşk Şerefli Kavga’ isimli şarkısını Başkan Kocamaz’a armağan etti.

“Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğu tüm Mersin’de hissediliyor”

Konserde yaptığı konuşmada göreve geldiklerinden bu yana Mersin’de Ramazan akşamlarının dolu dolu geçtiğini belirten Başkan Kocamaz, “Geçmişte Mersin’de belki Ramazan’ın esamesi okunmuyordu ama bugün Ramazan’ın bereket, rahmet, af ve mağfiret ayı olduğu tüm Mersin’de hissediliyor. Mersinliler bu meydanlarda buluşuyor, birleşiyor, kaynaşıyor, bütünleşiyor. Hep birlikte Aziz Atatürk’ün talimatını yerine getiriyor ve Mersin’e sahip çıkıyoruz. Mersin’de doğmaktan, yaşıyor olmaktan, havasını teneffüs edip, suyunu içiyor olmaktan ve yeryüzü cenneti bir kentte bulunmaktan,  nüfus cüzdanında Mersin yazmasından çok büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Kocamaz, “Mersin’den gür bir ses çıkacak ve ‘biz buradayız’ diyecek”

Ramazan ayının insanları bir araya getirme gücüne inandıklarını ve bu yönde etkinlikler düzenlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bizler bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, ülkemize bölmek isteyen hainlere Mersin’den gür bir ses çıkacak ve ‘biz buradayız’ diyecek. Ülkemizin etrafının kan gölü olduğu bir dönemde her zamankinden çok daha fazla birbirimizi sahiplenme mecburiyetimiz var. Sevgimizi coşturma, hoşgörüyü geliştirme ve birbirimize gönüllerimizi açma mecburiyetimiz var. Biz sizlerle gurur duyuyoruz ve inşallah Mersin’i hak ettiği yere sizlerle beraber getireceğiz. Her gün değişik sanatçılar sizlerle beraber oluyor. Bugün de çok değerli dostumuz, kardeşimiz Ahmet Şafak sizlerle beraber. Onu özlediğinizi de biliyorduk. Ben kendisine sizler ve Mersin adına çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği için verdiği mücadelede kendisine başarılar diliyorum. Allah yolunu ve bahtını açık etsin” şeklinde konuştu.

Ahmet Şafak’tan sinema film müjdesi

Uzun bir aradan sonra Mersin Merkez’de konser vermekten duyduğu mutluluğu ve özlemi dile getiren sanatçı Ahmet Şafak,  uzun yıllardır planladığı ilk sinema filminin çekimlerini Mersin’de gerçekleştireceğinin müjdesini verdi. Şafak, Ağustos ayının sonuna doğru çekimlerine başlamayı planladığı sinema filminde Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerine yer vereceğine ifade etti. Sinema filmi sayesinde Mersin’i tüm Türkiye’ye tanıtacağını sözlerine ekleyen Ahmet Şafak,“Allah nasip ederse Ağustos sonu, Eylül başında yıllardan beri hazırlığını yapmış olduğum sinema filmini Mersin’de çekeceğim. Allah nasip ederse Mersinimizin dünyaca ünlü hem tarihsel hem de insansal güzelliğini, adı da ‘Kuşatma’ olan bir sinema filminde dile getireceğim. Tarsus’tan Erdemli’ye ve yaylalara kadar olan bütün mekânları filmimizde yer vereceğiz. Mersinimizin mevcut güzelliğini sinema salonlarında tüm Türkiye’de sinemaseverler izleyecek ve bende bundan büyük bir kıvanç duyacağım. Çünkü ben bu şehri çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şafak, “Başkan Kocamaz Mersin’in sevgilisi ve sevdalısı ”

Konuşmasında Başkan Kocamaz’a sıkça teşekkürlerini ileten Şafak, “Benim sevgili Hocam, ağabeyim, Mersin’in sevgilisi ve sevdalısı Burhanettin Başkanımız birbirinden güzel ve paha biçilemez eserlerle, projelerle hizmet veriyor.  Ve bundan sonrada Mersinimize ve Türkiyemize hizmet etmeye devam edecek olan Burhanettin Başkanıma teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye belirtti.

Vay Delikanlı Gönlüm, Yalnız Kurt, Olsun, Ah Be Yar,  Ay Yıldız Kolye, Sarıkamış gibi en sevilen şarkılarını Mersinlilerle hep bir ağızdan seslendiren sanatçı, milli ve manevi duygulara dokunan parçaları ile de bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.