Ağaçlar Dikilirken Artık Hayvanlar da Düşünülüyor

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca, ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğunu belirterek "Artık sadece insanlar için değil hayvanların beslenmesi için de ağaçlar dikeceğiz." dedi.

Ağaçlar Dikilirken Artık Hayvanlar da Düşünülüyor

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca, ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğunu belirterek "Artık sadece insanlar için değil hayvanların beslenmesi için de ağaçlar dikeceğiz." dedi.

23 Temmuz 2013 Salı 13:16
Ağaçlar Dikilirken Artık Hayvanlar da Düşünülüyor
Ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Abit Baca, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün fidan dikiminde geçen sene birinci olduğunu hatırlatarak, bu başarının bu yıl da devam edeceğini söyledi. Bu yıl 8 bin hektar civarında ağaçlandırma hedeflerinin olduğunu vurgulayan Baca, "Bunun yaklaşık yarı miktarı gerçekleşmiş durumda. Ekim ayından sonra hem 2013 programını hem de 2014 yılının hedeflerinin bir kısmını gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçen yıl fidan dikim döneminde 12 milyon adet fidan dikilmiş. Yangın sezonunun ardından fidan dikimi çalışmalarına ağırlık vereceğiz" diye konuştu.



"12 MİLYON FİDANDAN AŞAĞI DİKİM YAPMAYACAĞIZ"

Bu senede geçen sene dikilen 12 milyon fidandan aşağı bir dikim yapılmayacağını hatta bu sayının üstüne çıkılacağını aktaran Baca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yıllarda Bakanlığımızın politikasında olduğu gibi Mersin yöresindeki politikamız da sosyal ormancılık. Yani vatandaşlarımıza yönelik meyve getiren, gelir getiren türden ağaçlandırma yapmak. Sadece sedir, çam türlerimiz değil de ceviz, badem, harnup, defne ve tut gibi gelir getiren meyveli türlerle ağaçlandırmalara ağırlık vereceğiz. Şu anda ceviz ve badem eylem planları hazır. Bu sene yaklaşık 200 hektar alana ceviz, 200 hektar alana badem dikeceğiz. Köylülerimizin gelirlerini artıracak ağaçlandırmalara ağırlık veriyoruz."



Ağaçlandırma yaparken aynı zamanda doğal türleri de yaşatmak istediklerini belirten Baca, "Bu yıl alıç ve geyik elması yılı ilan ettik. Sadece insanlara değil yaban hayvanların beslenmesi için de ağaçlar dikeceğiz. Biz bunları ne kadar çok artırırsak o kadar doğal dengeyi artırmış oluruz. Bir miktar diktik. Önümüzdeki ağaçlandırma döneminde de bu doğa içinde, hayvanlar içinde bu tür ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.




"DEVLET ORMANCILIĞINDAN MİLLET ORMANCILIĞINA GEÇİŞ YAPIYORUZ"

Ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğunun altını çizen Baca, "Ağaç dikmek hayırlı bir hizmet. Bütün vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza belli yerlerdeki ormanları gerek hatıra ormanı gerek ağaçlandırma için verebiliyoruz. İnsanlar her yere ağaç dikmeli. Orman sevgisi önemli. Ormansız bir vatanın değeri olmaz. Orman vatanımızın süsüdür. Millet olmadan biz ormancılık yapamayız. Milletimizle beraber ormancılık yapacağız. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiş yapıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte ormancılık yapacağız. Onların sevmemesi, sevdirmemesi durumunda biz bu ormancılığı yapamayız. Mersin'de Yörüklerimiz hakim. Onların tabi hayvanları otlatmaları gerekiyor. Bu işleri yaparken onlar da ormanları benimsemeli ve korumalıdır. Yörüklerimiz için de otlatma planları yaptık. Mevcut hayvanların nerelerde ne kadar otlayacağının planlarını yaptık. Yeni sahalar açtık. Yeni ağaçlandırma sahaları yaparken hayvan otlatma yerlerini de düşünüyoruz. Onları da bu işin içerisinde bir paydaşımız olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 23.07.2013 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.