AK Parti Mersin'de Rüşvet İddiaları

Ak Parti’de olaylı Mezitli kongresinin yankıları sürüyor.

AK Parti Mersin'de Rüşvet İddiaları

Ak Parti’de olaylı Mezitli kongresinin yankıları sürüyor.

10 Aralık 2014 Çarşamba 11:08
AK Parti Mersin'de Rüşvet İddiaları
Kongrede aday olamayan Mesut Türkoğlu, parti yöneticilerinin genel merkez adayından para aldığını iddia etti. İl Başkanı İsmail Taşpınar ise, “Söylenenler gerçeği yansıtmıyor. Ancak iddia sahibi, iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Böyle bir şey varsa ispatlasın” dedi.





Ak Parti Mezitli kongresinde aday olmak isteyen ancak genel merkezin belirlediği ismin başkan olacağı, onun dışında kimsenin adaylığının kabul edilmeyeceği gerekçesiyle seçime giremeyen Mesut Türkoğlu, İl yönetiminin belirlediği bir ismin genel merkeze onaylatıldığını, bunun karşılığında da para alındığını öne sürdü. “Abdestli namazlı insanlar verdikleri sözleri tutmadılar, demokratik bir seçim olacaktı ama olmadı” diyen Türkoğlu, hakkını yiyenlere karşı mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.
 


BAŞKAN ADAYIYLA ANKARA’YA GİTTİ!
Ak Parti Mezitli ilçe başkan adayı Mesut Türkoğlu
, İl Başkanı İsmail Taşınar’ı parti genel merkezini yanlış yönlendirmekle suçlayarak, “Genel merkez tek liste çıksın demiş. Bu nedenle de İl Başkanı İsmail Taşpınar ve vekillerimiz benim listemi kabul etmediler. İşin daha da vahim yanı ortada dönen bir ‘para’ mevzusu var. İl Başkanı İsmail Taşpınar, kongrede başkan seçtirdiği arkadaşımızı seçimden önce Ankara’ya götürmüş. Genel merkeze de başkan adayı olarak onaylatmış. Bu hakkı kimden alıyor? Genel merkezi nasıl böyle yanlış yönlendirebiliyor? Delegeler benden yanaydı. Delegelerin yüzde 80’i bize destek oldu. Üstelik kendi delegeleriydi. Bunu kendisi de biliyor” dedi.



60-70 KİŞİ ÜSTÜME YÜRÜDÜ

Kongrede aday olmak isteyince 60-70 tane Ak Partili gencin üzerine yürüyerek elindeki adaylık dilekçesini ve evrakları zorla elinden aldıklarını ifade eden Mesut Türkoğlu, “İnsanları üstüme yürütmek, elimden zorla evrak aldırmak, adaylık hakkımı gasp etmek kimin hakkı?” diye sordu. Bu yaşanan olumsuzlukları partiyle ilişkilendirmediğini, kişilerin yanlış ve antidemokratik uygulamalarının söz konusu olduğunu dile getiren Mesut Türkoğlu, “Eminim partimizin bu olup bitenle ilgisi yoktur. Ne yazık ki İl başkanının ve bazı isimlerin keyfi uygulamaları söz konusu. Ama ben hakkımı sonuna kadar arayacağım” şeklinde konuştu.



TAŞPINAR: İSPATLASIN!

İddialarla ilgili görüştüğümüz Ak Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar ise, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kongre sürecini demokrasi ortamında tamamladıklarını ifade eden İl Başkanı Taşpınar, “İddia sahibi, iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Söylenenler gerçeği yansıtmıyor” dedi. Taşpınar, konuyla ilgili yasal hakkını arayacağını sözlerine ekledi.





Haber:
Meltem Ahatoğlu
İmece
Son Güncelleme: 10.12.2014 21:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.