Akdeniz Belediyesi, üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarına maddi destek sağlamak amacıyla başlattığı öğrenim yardımı programının ikinci taksitiyle ilgili müjdeli haberi verdi. Bugün itibarıyla, Akdeniz ilçesinde ikamet eden 4 yıllık lisans öğrencilerine 3.000 TL, 2 yıllık ön lisans öğrencilerine ise 2.000 TL'lik yardım, öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.
Akdeniz Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediyenin gençlerin eğitim süreçlerini daha kolay ve sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Şener, "Gençlerimizin eğitim hayatlarını desteklemek ve onların geleceğe güvenle hazırlanmasına katkı sunmak en büyük önceliklerimizden biri. Bu kapsamda, öğrencilerimize yönelik sağladığımız öğrenim yardımlarının ikinci taksitini hesaplarına yatırmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Eğitim desteklerinin devam edeceği müjdesini veren Başkan Şener, gençlerin başarılı bir geleceğe adım atabilmeleri için her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Belediye olarak, öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunmayı sürdüreceklerini belirten Şener, "Akdeniz Belediyesi olarak, gençlerimizin daha parlak bir gelecek inşa etmeleri için elimizden gelen tüm desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
Bu eğitim desteği, Akdeniz Belediyesi'nin, eğitim ve gençlik odaklı politikalarının bir parçası olarak, öğrencilere uzun vadeli katkılar sunmayı amaçlıyor. Akdeniz ilçesinde eğitim gören üniversite öğrencileri, bu tür yardımlarla eğitim süreçlerini daha rahat ve huzurlu bir şekilde sürdürebilecekler.
Mersin Portal-Haber Merkezi