Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Akdeniz Belediyesine kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener’in, kayyum atamasından kısa bir süre sonra belediye işçilerine yönelik uyguladığı mobbing ve sürgün uygulamalarına karşı protesto düzenledi. Platform, özellikle psikolog, sosyolog, mimar, mühendis ve gazeteci gibi çeşitli meslek gruplarından 150 işçinin, görevlerinden alınıp, belediyenin Çevre Koruma Birimi'nde süpürgeci ve çöp aracı sırtçısı olarak görevlendirildiğini duyurdu.
Güney Gazetesinden Abidin Yağmur'un haberine göre; Açıklamalarda, söz konusu işçilerin arasında hamile kadınlar, yaşlılar ve sağlık durumu elverişsiz olanların da bulunduğu belirtilerek, kayyumun bu uygulamaları hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi. Ayrıca, sürgün edilen işçiler arasında sadece muhalif olanların değil, aynı zamanda iktidara yakın AKP ve MHP'li işçilerin de bulunduğu vurgulandı.
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, kayyumun bu tür uygulamalarına son verilmesi ve işçilerin eski görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirtti. Kayyum Zeyit Şener'e, halk iradesine ve işçilerin haklarına saygı gösterilmesi çağrısı yapıldı.
Mersin Portal-Haber Merkezi