banner308

Akdeniz Belediyesi, Yaşlı ve Engelli Yurttaşların Yanında

Akdeniz Belediyesi'nin; yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata kattığı evde temizlik ve bakım hizmeti aralıksız sürüyor.

Akdeniz Belediyesi, Yaşlı ve Engelli Yurttaşların Yanında

Akdeniz Belediyesi'nin; yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata kattığı evde temizlik ve bakım hizmeti aralıksız sürüyor.

26 Temmuz 2021 Pazartesi 17:48
Akdeniz Belediyesi, Yaşlı ve Engelli Yurttaşların Yanında

Başkan Gültak; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sürdürdüğümüz hizmetimiz ile zor durumdaki vatandaşlarımıza moral veriyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mağdur durumdaki her insanımıza dokunmak, derdine derman olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Akdeniz Belediyesi; hayata kattığı önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmeti' ile ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmıyor, onlara moral veriyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde ilçe genelinde yaşayan kimsesiz, yaşlı, hasta veya engelleri nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara sunulan hizmet, salgın koşulları da gözetilerek devam ediyor. 

500 vatandaşa periyodik hizmet sunulurken, ulaşılan hane sayısı 2 bini aştı
Ekipler tarafından, yaklaşık 500 vatandaşa periyodik bir şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti sunulurken; toplamda 2 bini aşkın evin temizliği gerçekleştirildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hizmet bekleyen vatandaşların tespiti için saha araştırmalarına ise hız kesmeden devam ediyor. Bu hizmetin yanı sıra, uzman psikolog ve sosyologlar gözetiminde; 2019-2021 yılları arasında düzenlenen etkinlikler sayesinde 7 bin 265 kadına ulaşıldı. Kadınlara, “Kadın hakları, şiddet, KADES uygulaması, aile içi iletişim, çocuk istismar ve ihmali, akran zorbalığı, anne-çocuk iletişimi, toplumsal cinsiyet eğitimi, otizmde erken tanı ve mücadele, çocuğumun madde bağımlısı olduğunu nasıl anlarım? Meme kanseri önleme ve kadın sağlığı, ev kazalarında alınması gereken önlemler” konularında eğitimler verildi.

Başkan Gültak; "Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için var gücümüzle çalışıyoruz"
Gönül belediyeciliğini esas alan, sosyal belediyecilik ilkelerini önceleyen bir anlayışla tüm Akdeniz halkına hizmet verdiklerinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilçe sakini vatandaşların sağlığı, huzuru ve mutluluğu için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Gültak; "Yaşlı, engelli ve kimsesiz insanlarımızı korumak, onların yanında olup, ihtiyaçlarını karşılamak, bizi biz yapan en köklü gelenek ve kopmaz bağlarımızdan biridir. İnsanı insan eden bu önemli değerimizi günümüzde de yaşatmak için çalışıyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmetimiz ile Akdeniz'de yaşayan hiç kimsenin yalnız ve çaresiz olmadığını hissettiriyoruz” diye konuştu.

Hizmet, vatandaşın ayağına gidiyor
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gerekli takip işlemlerini de yapıyor. SYD Vakfı ile de iletişime geçen ekipler, gıda temini için kayıtların yapılmasına aracı oluyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, (0552-7688888) Whatsapp hattından ya da (0324-3366583) numaralı çağrı merkezinden yetkililere ulaşabilir.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.