Ekipler, dilenciye ait 2.365 lira tutarındaki parayı tutanak altına alarak kamuya aktardı. Aynı zamanda şahıs hakkında, Zabıta Tembihnamesi’ne göre 1.750 lira idari para cezası uygulandı.
Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener'in talimatları doğrultusunda denetimlerini arttıran Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda harekete geçtiklerini belirtti. Sivaslıoğlu, “Vatandaşlarımızın dini ve vicdani duygularını sömürerek para toplayan şahıslara Akdeniz’de geçit vermeyeceğiz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlarımızın 336 65 83 numaralı telefona ihbar yapmaları bizim için çok önemli” dedi.
Bu operasyonla, Akdeniz Belediyesi halkın huzurunu korumak ve dilenciliğin önüne geçmek adına etkin bir adım daha atmış oldu.
Mersin Portal-Haber Merkezi