banner311

Ankara'da ki Otobüs Kazası Mersin'de Tartışma Yarattı

Ankara’da meydana gelen durak faciası vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı!

Ankara'da ki Otobüs Kazası Mersin'de Tartışma Yarattı

Ankara’da meydana gelen durak faciası vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı!

05 Ekim 2015 Pazartesi 10:32
Ankara'da ki Otobüs Kazası Mersin'de Tartışma Yarattı
Geçtiğimiz hafta belediye otobüsünün kontrolden çıkması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirip, onlarcasının yaralandığı kaza, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de konuşulmaya devam ediyor. Kabul gören ortak kanı, sıkıntılar yetkin olmayan sürücü ve altyapı eksikliğinden kaynaklandığı yönünde! Silifke Caddesi’nin Müftü Köprüsü-Sakarya Caddesi arasında otobüslerin yanaşabileceği standartlara uygun durak sadece iki durak var!



Belediye otobüsü, halk otobüsü, minibüs, öğrenci ve personel servisinden oluşan binlerce toplu ulaşım aracının trafiğe karıştığı Mersin’de olayı herkes kendince yorumlarken, hizmeti verenler de alanlar da ortamdan şikâyetçi! Görüşünü aldığımız vatandaşlar, indir-bindir ve hızlı araç kullanımından, sürücüler ise durakların düzensizliği ile yolların darlığının yanı sıra anlaşılamamaktan yakınıyorlar. Kentin en eski, dar ve trafiği yoğun olan Silifke Caddesi esnafı tedirginlik içerisinde.


Özellikle belediye otobüslerinin çok süratli gittiğini söyleyen vatandaşlar,” Burada her gün birkaç kazanın olmaması büyük bir şans; çünkü cadde çok dar, kaldırımlar da.  Sağlı sollu park eden araçlar trafik akışını engellerken, otobüsler duraklara yanaşamıyor. Yol ortasında indir-bindir yapıyorlar. Trafik denetimi yeterli değil. Bir başka önemli husus, özellikle belediye otobüsleri yüksek sürat yapıyorlar. Sürücülerin çoğu yetkin değil;her ehliyeti olana yüzlerce insan taşıyan otobüsler emanet edilmemeli. Müftü Köprüsü-Sakarya Caddesi arasında doğru dürüst otobüs durağı yok, Allah göstermesin olası bir kazada bırakın durağı işyerlerine girerler. Bu durumu defalarca yetkililere bildirdik, ancak değişen bir şey olmadı.”şeklinde konuştular. 


Gelişigüzel park eden araçların hareket alanlarını daralttığını belirten toplu taşıma araç sürücüleri,”Kimse durduk yere kaza yapmak istemez. Yoğun trafikte herkesin dikkat etmesi gerekir, ancak özellikle durak çevresine gelişigüzel park eden araçlar hareket alanımızı daraltıyor. Bütün yakınmalarımıza hatalı park etmenin önüne geçilemiyor. Bu nedenle bizler de yerine göre yol ortasında indir-bindir yapmak zorunda kalıyoruz. Kazalarda fatura doğrudan sürücülere kesiliyor, oysa tek faktör biz değiliz. Bazı bölgelerde yollar dar, duraklar yetersiz. Can ve mal kaybını önlemek adına herkes daha çok dikkat etmek gerekir, ne yazı ki olumsuzlukların önüne geçilemiyor…”görüşlerini dile getirdiler.




Haber:
Bedir Solmaz
İmece Gazetesi
Son Güncelleme: 05.10.2015 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.