Anne Ve Kızının Sokaklardaki Çaresizliği

Mersin’de annesi ve kardeşleri tarafından dışlanınca sokaklarda yaşamaya başladı.

Anne Ve Kızının Sokaklardaki Çaresizliği

Mersin’de annesi ve kardeşleri tarafından dışlanınca sokaklarda yaşamaya başladı.

17 Aralık 2012 Pazartesi 11:07
Anne Ve Kızının Sokaklardaki Çaresizliği

Annesini tanımak için Hatay’dan Mersin’e gelen 31 yaşındaki kadın ile 13 yaşındaki kızı, Mersin’de annesi ve kardeşleri tarafından dışlanınca sokaklarda yaşamaya başladı. Yaklaşık 15-16 gündür İstiklal Caddesi üzerinde bulanan Özgür Çocuk Parkı içinde yatıp kalkan anne ve kızı, çevredeki vatandaşlardan ve esnaftan gelen yiyecek ve içeceklerle yaşamlarını sürdürüyorlar.








Yatıp, kalktıkları parkta durumlarını İHA muhabirine anlatan anne Dilek Bozkurt (31), Mersin’de bulunan annesi ve kardeşleri yüzünden sokaklarda yaşamaya başladıklarını iddia etti. Annesi ile babasının ayrı olduğunu, Mersin’e annesini tanımak için geldiklerini belirten Bozkurt, “Hatay’da biz tek büyüdük. Babam vardı. Babam kadınları, kızları sevmediği için bize çok acı çektirdi. Biz de kardeşler olarak hepimiz bir tarafa ayrıldık. Aileyi tam olarak ben de tanımıyorum. 8-9 yıl önce kızımla birlikte Mersin’e geldim. Annem burada bizi dışarı attı. Evlendim. Kocamda beni yıktı ve ayrıldık. Daha sonra ev tuttuk. Ev tutunca da bu sefer kardeşlerim hayatımla ve evimle oynadı. Ben yine evden ayrıldım. Ayrılınca da sokaklarda kaldık. 15-16 gündür parkta yaşamaya başladık” dedi.


“BİZİM DE SICAK BİR YUVAMIZ OLSUN”

Çevredeki vatandaşlardan ve esnaftan gelen yiyecek ve içeceklerle yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Bozkurt, “Buradaki komşularımız, lokantacılarımız bize sahipleniyorlar. Bizlere onlar yemek ve içecek getiriyorlar. Bazen de aç oturuyoruz. Geceleri parkta yatıyoruz. 13 yaşındaki kızımı okula göndermeye çalışıyorum. Onu da 2-3 gündür okula gönderemiyorum artık. Devlet bize bir iş ve ev versin. Beni çocuğumdan ayırmadan geleceğimiz olsun. Bizimde sıcak bir yuvamız olsun.
 



Parkta sabaha kadar üşüyoruz. Şu anda başka çaremizde yok. Mecburen katlanacağız” diye konuştu.Parktaki esnaflardan Mehmet Aral da, anne ve kızın parkta yaşadığını belirterek, “Bu kadıncağız burada perişan, yemek filan konusunda kimi 1 TL, kimisi 2 TL veriyor. Birde kız çocuğu var, okula gidiyor. Üniforması ile geliyor buraya. Burası pis bir yer. Gelen giden sarhoşlar taciz ediyor kadını. Bu anne ve kız mağdur ve durumları iyi değil” ifadelerini kullandı.





Kaynak:
İHA
Mersin

Son Güncelleme: 18.12.2012 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.