Asistan Hekimler İş Bıraktı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde görev yapan asistan hekimler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptılar.

Asistan Hekimler İş Bıraktı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde görev yapan asistan hekimler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptılar.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 17:30

Sabah saatlerinde MEÜ Tıp Fakültesi poliklinikler girişinde bir araya gelen asistan hekimler, sloganlar atarak durumu protesto ettiler.

Burada asistan hekimler adına açıklama yapan Ali Cem Oktay, asistan hekimler olarak mesleklerine yakışır şartlar altında, emeklerinin karşılığını zamanında ve tam alarak çalışmak istediklerini belirterek,

"Ancak uzun bir süredir bırakın iyi sağlık hizmeti vermeyi, ruhsal ve bedensel sağlığımızı bozacak şartlar altında çalışmaktayız. Bu sorunları çözmek adına yaptığımız tüm yasal girişimlerin, sözlü ve yazılı istekler meslektaşımız olmalarına rağmen yönetim tarafından muhatap bulamamıştır. Bugün bizi bu noktaya getiren sebepleri halkımıza duyurmak, onlara daha iyi sağlık hizmeti verebilmek, hakkımızı aramak ve hakkımızı almadan geri adım atmamak üzere görevdeyiz" dedi.

Bu eylemi yapmalarındaki sebepleri de açıklayan Oktay,

"Son 1 yıldır nöbet ücretlerinin ve yoğun bakım fark ücretlerinin geç yatırılması, son 3 aydır ise hiç yatırılmıyor olması. Ayda yüzlerce saat fazla mesai yapıyor olmamıza rağmen 2 yıldır performans ücretlerinin yatırılmayıp ayda 2 bin ile 2 bin 500 TL arası bir ücret ile geçimimizi sağlamamızın beklenmesi, ödemelerin hastaneni borçları ve gelir azlığı yüzünden yapılamadığı söylenerek hastane gelir ve giderlerinden mesulmüşüz gibi gösterilmesi ve önümüzdeki aylarda da bu durumun devam edeceğinin belirtilmesi. Tüm bunların üzerine zaten dayanılması güç olan üstümüzdeki iş yükünün artırılmaya çalışılması, hekimlik dışı işlerin de araştırma görevlisi doktorlar üzerine yıkılmaya çalışılması, daha çok çalışın daha çok kazanalım denilerek çalışma hukukuna uymayacak şekilde üzerimizde baskı kurulması. Tarafımızca yetkili mercilere yazılan dilekçelerin cevaplanmamış olup taleplerimizin değerlendirilmemiş olması" diye konuştu.

Ülke genelinde araştırma görevlisi doktorların çalışma şartlarının ne kadar zor olduğunun herkes tarafından bilindiğini kaydeden Oktay,

"Bizlere daha çok çalışın hastane daha çok kazansın mantığıyla yaklaşan tüm yöneticilere sesleniyoruz. Hastan müşteri asistan hekim köle değildir. Bizim derdimiz hastalarımıza hakkettikleri zamanı vermek, aklımızda geçim derdi olmadan sadece hekimliğe odaklanmak ve eğitimimizi en iyi şekilde almaktan başka bir şey değildir, olamaz. Bu uğurda üzerimize gelecek tüm baskılara göğüs germeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından asistan hekimler, idare ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuç almaları üzerine görevlerinin başına döndü.

Son Güncelleme: 17.07.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.