Başkan Seçer, uygulamanın ekonomik değil, siyasi bir haciz olduğunu belirterek, bu tür engellemelerin hizmetlere hiçbir şekilde zarar vermeyeceğini vurguladı. Seçer, “Bunlar bizim hizmetlerimizi engellemeye yönelik hareketlerdir. Bizim önümüze koyulacak engelleme amaçlı her taş, bizim için bir hizmet köprüsüne dönüşüyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li Belediyeleri SGK Borçları Üzerinden Silkeleme Çabasına Cevap Verdi. pic.twitter.com/sxhSKKxCCh
— Mersin Portal (@MersinPortal) December 17, 2024
"Siyasi Hacizler, Ekonomik Hacizler Değildir"
Başkan Seçer, belediyesinin güçlü bir mali yapıya ve sıkı bir mali disipline sahip olduğunu belirterek, SGK tarafından uygulanan hacizlerin ekonomik değil, siyasi bir hamle olduğunu söyledi. Seçer, "Bu hacizler, belediyemizin güçlü mali yapısını etkilemez. Belediyemiz mali disiplini olan bir kuruluştur. Bunu da zaten görevde olduğumuz dönemde gösterdik. Göreve geldiğimizde her 100 birim gelirimize karşı 158 birim borcumuz vardı. Şu anda bu oran 100 birim gelirimize karşı 28 birim borca düşmüş durumda" dedi.
Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü borcunu ödeme gücüne sahip olduğunu ifade ederken, hizmetlerde en ufak bir aksama yaşanmayacağını vurguladı. Seçer, "Bu tür engellemeler bizi yıldıramaz. Hizmetlerimizde hiçbir aksama olmayacak. Aslında 31 Mart’ta milletimiz, Cumhur İttifakı'nın adaylarının oy hesaplarına haciz getirdi. Şimdi de onlar bu intikamı bizim şirket hesaplarımıza haciz koyarak almaya çalışıyorlar" diye konuştu.
"AK Parti ve MHP’li Belediyelere Haciz Uygulanıyor mu?"
Başkan Seçer, SGK’nın sadece CHP’li belediyelere haciz uygulamasını eleştirerek, AK Parti ve MHP’li belediyelere de aynı işlem yapılıp yapılmadığını sorguladı. Seçer, bu tür uygulamaların iktidara zarar verdiğine dikkat çekerek, "Kimseye bir faydası yok, aksine kendilerine zarar veriyorlar. Milletimiz her şeyi görüyor ve bunun karşılığında hizmetlerimiz devam edecek. Bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Ödemeyecek hiçbir borcumuz yok" şeklinde konuştu.
Başkan Seçer, iktidarın bu tür siyasi hamlelerinin, halkın gözünde itibar kaybına neden olduğunu belirterek, hizmetlerini engellemeye yönelik bu tür uygulamalara karşı duracaklarını yineledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yönelik yaptığı "Sayın Bakan kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var" açıklamasının ardından, SGK harekete geçerek CHP’li 6 Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz uygulamaya başladı. Mersin de bu belediyeler arasında yer aldı.
Başkan Seçer’in açıklamaları, belediye hesaplarına konulan hacizlerin sadece ekonomik değil, tamamen siyasi bir müdahale olduğunu ve belediyelerin bu tür hamlelerle yıldırılamayacağını bir kez daha gözler önüne serdi.
Mersin Portal-Haber Merkezi