Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel düzenlediği alternatif kutlama programında vatandaşlarla buluştu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikte; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çocuklar, gençler ve partililer bayram coşkusunu hep birlikte yaşadı. Törene Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer de katıldı.
“Çocukların Gülüşü Geleceğe Umut Taşıyor”
Konuşmasında çocukların bayramlara kattığı anlamın altını çizen Başkan Seçer, “Çocukların yüzündeki tebessüm, geleceğe olan umudumuzu besliyor. Onlar bizim her şeyimiz, gözbebeğimiz” dedi.
Mersin’de sosyal belediyeciliği hayata geçirdiklerini vurgulayan Seçer, “Doğumdan önce bile bireyleri düşünüyoruz. Hamile annelere süt desteği gönderiyoruz. Bu anlayış, halkçı ve sosyal belediyeciliğin temelidir” şeklinde konuştu.
“Türkiye Mersin Gibi Olacak”
Seçer konuşmasında adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğüne dikkat çekerek, “Mersin’de yüzler gülüyorsa, bu belediyelerimizin adaletli hizmet anlayışı sayesindedir. Türkiye’nin her yerinde bunu inşa edeceğiz. Türkiye Mersin gibi olacak” ifadelerini kullandı.
Hükümete Sandık Çağrısı: “İşte Meydan, İşte Sandık!”
Başkan Seçer, 26 Nisan Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşecek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine çağrı yaparak, “Meselemiz Türkiye’nin geleceğidir. Oy tercihiniz ne olursa olsun, derdimiz ortak: çocuklarımız, gençlerimiz, vatanımız” dedi.
Seçer, “Gerçek demokrasiye olan inancımızla hareket ediyoruz. Kimse yargı vesayetiyle, milletin iradesini gasp edemez. Biz adaleti, hukuku, sandığı savunuyoruz. Buyurun sandık buradaysa, herkes boyunun ölçüsünü alsın” diyerek iktidara seslendi.
“Hukuk Yoksa Umut da Yoktur”
Bir ülkede hukukun olmadığı yerde huzurdan, mutluluktan söz edilemeyeceğini belirten Seçer, “Bu nedenle mücadelemiz hak, hukuk, adalet için. Atatürk’ün çizdiği yolda, onun mirasını yaşatıyoruz. Bu uğurda asla geri adım atmayacağız” dedi.
“Adalet ve Hizmetle Mersin’de Başardık”
Seçer, belediyecilik anlayışlarının temelinde herkese eşit hizmet anlayışı bulunduğunu belirterek, “Bize oy veren de mutlu, vermeyen de. Çünkü biz ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Herkesin yüzü bu yüzden gülüyor” dedi.
CHP Mitingi İçin Geniş Katılım Çağrısı
Konuşmasının sonunda tüm vatandaşları 26 Nisan’daki mitinge davet eden Seçer, “Parti rozetlerini bir kenara bırakıp, ülkemizin geleceği için bir araya gelelim. Çocuklarımızın yarını için, hep birlikte meydanda olalım” çağrısında bulundu.
CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de törende yaptığı konuşmada, milletin egemenliğine yönelik hukuksuz müdahalelere karşı mücadele çağrısı yaparak, “23 Nisan’ı kutladığımız bu günde, çocuklarımızın geleceğini karartmayalım. Milletin iradesine saygı gösterin” dedi.