banner319

Büyükşehir'den Üreticiye Destek

Başkan Vahap Seçer, Erdemli’de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Erdemli, Silifke, Mezitli ve Toroslar Sulama Borusu, Hamur Yoğurma Makinesi ve Güneş Paneli Desteği Töreni’ne katıldı. Törende toplam 164 üreticiye güneş paneli desteği, 17 mahalleye hamur yoğurma makinesi desteği ve 15 mahallede toplam 17 bin 376 metre sulama borusu desteği verildi.

Büyükşehir'den Üreticiye Destek

Başkan Vahap Seçer, Erdemli’de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Erdemli, Silifke, Mezitli ve Toroslar Sulama Borusu, Hamur Yoğurma Makinesi ve Güneş Paneli Desteği Töreni’ne katıldı. Törende toplam 164 üreticiye güneş paneli desteği, 17 mahalleye hamur yoğurma makinesi desteği ve 15 mahallede toplam 17 bin 376 metre sulama borusu desteği verildi.

03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:43
Büyükşehir'den Üreticiye Destek

Başkan Seçer’in katılımı ile Erdemli’de ‘Erdemli, Silifke, Mezitli ve Toroslar Sulama Borusu, Hamur Yoğurma Makinesi ve Güneş Paneli Desteği Töreni’ düzenlendi. ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganı ile düzenlenen dağıtım töreninde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından toplam 164 üreticiye güneş paneli desteği, 17 mahalleye hamur yoğurma makinesi desteği ve 15 mahalleye toplam 17 bin 376 metre sulama borusu desteği verildi.


“MERSİNİMİZİN MENFAATİ HER ŞEYDEN ÜSTTEDİR” (2).JPG görüntüleniyor

“360 üreticimize güneş paneli desteği yapacağız”

Başkan Seçer, 4 yıldır tüm küçük üreticilerin yanında olduklarını ve ilk kez bu yıl güneş paneli desteği vereceklerini belirterek, “Konargöçer Yörük kardeşlerim kışın ovada yazın dağlarda zor koşullarda hayvancılıkla uğraşır. 300 yetiştiricimize güneş paneli desteği veriyorduk. Adem Başkan bir ziyaretinde ‘Başkanım talep fazla olabilir, bunu artıralım’ dedi. Alım yapılmıştı yasal olarak yüzde 20 artış imkanım vardı hemen kullandık. Şu anda 54’ü kadın olmak üzere toplam 360 üreticimize güneş paneli desteği yapacağız” dedi.

Başkan Seçer, isteyen her mahalle muhtarının hamur yoğurma makinesi taleplerini de karşıladıklarını hatırlatarak, “Bu yıl 100 adet hamur yoğurma makinesi dağıtıyoruz. Bugün 3 ilçemizde; Mezitli, Silifke, Toroslar’da 17 adet hamur yoğurma makinesi dağıtımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“MERSİNİMİZİN MENFAATİ HER ŞEYDEN ÜSTTEDİR” (12).JPG görüntüleniyor

“Bugüne kadar 162 kilometre sulama borusu dağıtımımız oldu”

Seçer, üreticilere sulama borusu desteğinde bulunmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Su olmazsa üretim olmuyor, bereket, kalite olmuyor. Bugüne kadar 162 kilometre dağıtımımız oldu. Pandemi ve ekonomik kriz aslında hedeflerimizde sapmaya neden oldu ama bu yıl 94 kilometre dağıtım gerçekleştireceğiz. Bugün burada toplam 17 bin 376 metre HDPE-100 boru plastik boru dağıtımı yapacağız. Erdemli‘ye 5 bin 344, Silifke’ye 5 bin 204, Toroslara 6 bin 828 metre. Hemen ardından önümüzdeki günlerde çelik borularımız gelecek. Erdemli’ye 10 bin 422, Silifke’ye 9 bin 846, Toroslar’a 3 bin 906 ve Mezitli’ye 3 bin 126 metre olmak üzere 27 bin 300 metre daha çelik boruyu değerli üreticilerimize teslim edeceğiz” dedi.

“MERSİNİMİZİN MENFAATİ HER ŞEYDEN ÜSTTEDİR” (13).JPG görüntüleniyor

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner321