Çamaşır Kafe Hafta Sonu da Açık Olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çamaşır Kafe, artık hafta boyu öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrencilerden gelen talepleri dikkate alan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Çamaşır Kafe’yi Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında da hizmete açtı.

Çamaşır Kafe Hafta Sonu da Açık Olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çamaşır Kafe, artık hafta boyu öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrencilerden gelen talepleri dikkate alan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Çamaşır Kafe’yi Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında da hizmete açtı.

02 Ocak 2020 Perşembe 10:08
Çamaşır Kafe Hafta Sonu da Açık Olacak

Öğrencilerin bütçelerinde yıllık ortalama 2 bin 500 lira, zamanlarında ise büyük tasarruf sağlayan Çamaşır Kafe’deki yeni uygulamadan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, hafta sonlarını artık daha verimli kullanabildiklerini belirtti.Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çamaşır Kafe, artık haftanın tüm günleri öğrencilerin hizmetinde olacak. Hizmete başladığı sırada hafta içinin yanı sıra hafta sonu yalnızca Cumartesi günü saat 13.00’e kadar hizmet veren Çamaşır Kafe, öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında da hizmete açıldı. Öğrencilerin bütçelerinde ve zamanlarında büyük tasarruflar sağlayan Çamaşır Kafe’nin yeni hizmetinden öğrenciler oldukça memnun kaldı.

Çamaşır Kafe öğrenciye birçok avantaj sağlıyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hayata geçirdiği Çamaşır Kafe, haftanın 7 günü mesai yapıyor. Hafta içi sabah saat 07.30’da Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesi kapsamında sıcak çorba ve güler yüzle kapılarını açan Çamaşır Kafe, saat 18.00’e kadar hizmet veriyor.Çamaşır Kafe, sunduğu ücretsiz hizmetlerle öğrencilerin bütçelerinde ve zamanlarında önemli avantajlar sağlıyor. Bir makine dolusu çamaşır piyasada ortama 30 liradan yıkanırken, bir kase çorba ise 7 liradan satılıyor. Çamaşır Kafe, günde bir kase çorba, haftada bir makine dolusu çamaşır yıkatan öğrencinin bütçesinde 9 aylık eğitim-öğretim döneminde ortalama 2 bin 500 TL tasarruf sağlıyor. Kafe ayrıca ücretsiz çamaşır yıkama, kurutma ve deterjanın yanı sıra içerisindeki gün boyu ücretsiz sıcak çay ve mini kütüphane hizmetiyle de öğrencilere keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlıyor.

“Hafta sonu boş olduğumuz için daha iyi oluyor”

Yurdun farklı kentlerinden öğrenim görmek için Mersin’e gelen öğrencilerden Ezgi Bulut Yozgat’tan geldiğini ve Çamaşır Kafe hizmetini Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından görerek faydalanmaya başladığını dile getirdi. Çamaşır Kafe’nin hafta sonu da hizmete açılmasının kendileri için avantaj sağladığını belirten Bulut, “Bence iyi oldu. Kendi yemeğimizi kendimiz yaptığımız için hafta içi zor oluyor. Hafta sonu boş olduğumuz için daha iyi oluyor. Saat aralığı da iyi. Sabah uyuyoruz, öğlenden sonra ancak gelebiliyoruz” dedi.

“Öğrenciyiz, hafta içi zamanımız olmuyor”

Mersin Üniversitesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü öğrencisi Zehra Nur Yıldızhan ise Adana’dan geldiğini ve özel bir yurtta kaldığını anlattı. İkinci öğretim olduğu için geç uyuyup geç uyanmak zorunda olduğunu söyleyen Yıldızhan, “Öncelikle maddi açıdan çok iyi oldu bizim için. Çünkü kaldığımız yurtta çamaşır yıkatma paralı. Burada ücretsiz. Buraya genelde hafta sonu geliyoruz. Öğrenciyiz, hafta içi zamanımız olmuyor. Başkan Vahap Seçer’e bu düşüncesinden ve projesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Öğrenciler olarak çok mutlu olduk” diye konuştu.

Hem hizmetten memnunlar, hem de hafta sonu uygulamasından

Mersin Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan ama aynı evi paylaşan Cuma Yıldız ve Ali İnan ise iki odalı evde üç kişi kaldıklarını anlattı. Çamaşır makinelerinin kullanıma elverişsiz olduğunu belirten iki ev arkadaşı, Çamaşır Kafe’nin kendileri için büyük olanak sağladığını söyledi. Cuma Yıldız, evdeki makine çamaşırlarını iyi yıkamadığı için çamaşırları bazen kirli giymek zorunda kaldıklarını, ancak Çamaşır Kafe’yle tertemiz çamaşırlara kavuştuklarını söyledi. Ali İnan ise çok fazla ödevi olduğu için hafta içi dersleriyle ilgilendiğini, yeni uygulamayla da hafta sonu çamaşırlarını yıkatarak zamanını daha planlı hale getirebildiğini anlattı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.