Chp'li Seçer, Başbakan'a "Yeri Yerinden Oynatacak Bilgi ve Belgeler Nelerdir?" Diye Sordu

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "yeri yerinden oynatacak" bilgi ve belgelerin neler olduğunu açıklamasını istedi.

Chp'li Seçer, Başbakan'a "Yeri Yerinden Oynatacak Bilgi ve Belgeler Nelerdir?" Diye Sordu

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "yeri yerinden oynatacak" bilgi ve belgelerin neler olduğunu açıklamasını istedi.

12 Aralık 2013 Perşembe 11:16
Chp'li Seçer, Başbakan'a

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "yeri yerinden oynatacak" bilgi ve belgelerin neler olduğunu açıklamasını istedi.Seçer, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:"Ülkenin Başbakanı olarak sahip olduğunuz "yeri yerinden oynatacak' bilgi ve belgeler nelerdir? Sözü edilen bilgi ve belgeler hakkında neden gereğini yapmıyorsunuz?




Gereğini yapmanızın önünde mevzuattan kaynaklanan herhangi bir engel ya da engeller bulunmakta mıdır?


Mevzuattan kaynaklı herhangi bir engel bulunmuyor ise onu gizleyerek suça ortak olmuyor musunuz?


Gereğini yapmak adına bugüne kadar ilgili savcılığa teslim ettiğiniz/ettirdiğiniz bilgi ya da belge var mıdır? Var ise nelerdir?


Aynı açıklamanızda yer alan "kampanyayı yürütenler' ifadenizde yer alan "kampanya' neyi içermektedir? Bu "kampanya' kim ya da kimler
tarafından ne zaman başlatılmış, kim ya da kimler tarafından yürütülmektedir?


Daha önce Dolmabahçe'deki görüşme hakkında "Benimle mezara kadar gidecek' açıklamanız hafızalardaki yerini korurken bu ülkede "yeri yerinden oynatacak' olduğunuz kampanya çerçevesinde bugüne kadar saklanacak ne yapılmıştır? Bu ülkenin vatandaşlarından neyi, neden saklıyorsunuz?


Kendi vatandaşlarına karşı "fişleme' kararı almış bulunan bir devletin güvenliği konusunda "Devletin mahremine dokunduğunuzda yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemiş demektir' diyerek "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' etmiş ya da yargıya talimat vermiş olmuyor musunuz?"
Son Güncelleme: 12.12.2013 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.